Més feina però amb menys pes de la indústria

El 2021, malgrat estar encara en pandèmia, es va començar a entreveure una reactivació econòmica. Almenys això és el que es desprèn de les dades que recull la Borsa de Treball del Servei d’Ocupació de d’Enginyers Industrials de Catalunya que va publicar gairebé un miler d’ofertes. És una xifra, però, encara lluny dels resultats del 2019.

evolucio

 

Aquests primers mesos de 2022 s’ha començat a notar cert dinamisme al mercat de treball, cosa que, pels enginyers, es veu reflectit amb un increment d’ofertes publicades que, durant el primer trimestre ha estat un 47% superior a l’any anterior. Es nota, però, una davallada del pes de la indústria com a font d’ocupació per als enginyers, fet que si es consolida com a tendència pot ser preocupant.

centredos anys

 

Dins el sector industrial, el químic i el farmacèutic ocupen el primer lloc però han passat de representar un 21% de les ofertes a només un 17%. La fabricació de maquinària i bens d’equip ha experimentat una davallada similar, del 19,7% al 14%. La indústria alimentària, per la seva banda, suposava un 13% de les ofertes del 2020 i ara només representa l’11,6%. Creix en canvi, la fabricació de components mecànics, elèctrics i electrònics, de l’11,5% al 20,5%. En canvi, l’automoció, ha continuat perdent gas: és el sisè àmbit dins el sector industrial i representa un 7,5% de les ofertes, mentre que el 2020 era l’11%.

tot

 

Pel que fa al sector no industrial, les enginyeries encapçalen el rànquing d’ofertes que arriben a Enginyers Industrials de Catalunya, que recull tant enginyeries que tradicionalment han estat el “client tipus” amb projectes de construcció, instal·lacions i activitats, com d’altres més vinculades a la indústria amb projectes d’automatització industrial, disseny de línies de producció, etc.

Els project manager, els més demandat

Per àrea funcional, els llocs de treball més demandat han estat dins els departaments d’oficina tècnic i en project management, principalment als despatxos d’enginyeria i en empreses dedicades a les instal·lacions i muntatges industrials com en empreses industrials. Els centres tecnològics i fabricants de bens d’equip i components han estat les posicions més sol·licitades pels centres tecnològics. En posicions directives, les vacants es generen principalment en direccions tècniques, d’operacions i de produccions, però va guanyant pes la direcció de desenvolupament de negoci.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.