Microsoft impulsa un hub tecnològic a Barcelona

Barcelona acollirà un hub d’I+D especialitzat en l’aplicació de tecnologies d’intel·ligència artificial per a la millora de l’experiència d’usuari a la web. Aquest serà un dels vuit centres d’investigació de la divisió WebXT (Web Experiences Team) de Microsoft al món. El hub busca atraure talent de tots els països d’Europa i s’emmarca dins l’equip de Search & AI que lidera Jordi Ribas, vicepresident corporatiu de Microsoft als Estats Units. Aquest equip especialitzat en aplicació d’intel·ligència artificial és el grup més gran de WebXT de la companyia i contribueix al desenvolupament de múltiples productes de Microsoft, incloent Windows, Azuere i Bing. Ribas està convençut que sumar aquest hub afegirà “molt valor a la proposta de Microsoft arreu del món”.

La posada en marxa de la primera fase del hub inclou un procés de selecció, ja obert, que preveu la contractació de trenta enginyers de software i científics de dades especialitzats en àrees avançades d’enginyeria de software incloent intel·ligència artificial, machine learning i deep learning, que podrien superar el centenar els propers anys. Segons Alberto Granados, president de Microsoft España, la inversió de la companyia a l’estat és  “una prova de l’alta qualificació dels professionals i de la capacitat per convertir-nos en un pol d’atracció de talent”. Està previst que al voltant del hub es generi un vector d’innovació amb col·laboració amb universitats, centres d ‘investigació i empreses de tecnologia, que reforci els esforços per impulsar el talent digital a Espanya.

Per la seva banda, Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d’assumptes econòmics i transformació digital del govern espanyol, ha destacat la gran quantitat d’inversions que mobilitza l’executiu en els sectors “de més futur” mentre que Jordi Puigneró, vicepresidnet i conseller de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, ha afegit que Catalunya té les capacitats “per liderar el desenvolupant de la intel·ligència artificial a Europa”. Considera també que el hub reforça l’ecosistema impulsat per l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial de Catalunya (Catalonia.ai) i l’aposta conjunta del Govern i Microsoft amb el CIDAI. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que hagi estat la capital catalana l’escollida per un “projecte estratègic” i ha assegurat que confirma que Barcelona és “puntera en els sector de la innovació i les noves tecnologies, a més d’un pol d’atracció en aquest àmbit”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.