Nausica Trias, Guayente Sanmartín i Meritxell Bautista, entre els premis FIDEM 2021

Marta Barrachina, Nausica Trias, Guayente Sanmartín, Carla Términi i Marie Gutiérrez, Meritxell Bautista, Isabel Reig Jofre, Maria Blasco i Imma Pericas són les vuit guanyadores dels Premis Fidem 2021, uns guardons que busquen donar visibilitat a dones emprenedores.

Enguany, FIDEM ha apostat per donar visibilitat a tasques d’innovació científica i tecnològica. Per això, el Premi a la Innovació se l’ha endut Marta Barrachina, mentre que el Premi a la Tecnologia, ha estat per Maria Blasco. Barrachina, fundadora d’Admit Therapeutics, ha desenvolupat testos de detecció precoç d’Alzheimer que sortiran al mercat el 2023 i que tindran un impacte en la vida de milers de persones. En el cas de Blasco, és una impulsora de noves empreses que neixen d’investigacions trencadores que es porten a terme a CNIO (on n’és directora), com Life Length o Telomeres Tecnologies. A més d’investigar el mesurament telomèric en relació a lluita contra el càncer, es caracteritzen pel lideratge femení i la igualtat.

Guayente Sanmartín, actualment vicepresidenta i directora general mundial del negoci d’HP 3D MultiJet Fusion, s’ha endut el premi a la Trajectòria Professional. El jurat ha valorat la seva carrera, de 25 anys dins l’empresa, i haver començat en una posició de becària i haver treballat en totes les funcions de l’empresa fins convertir-se en directora general.

L’enginyera industrial Nausica Trias, directora general d’AIS Group, ha rebut el premi a la Internacionalització, per exportar la creació de valor a partir de dades i tècniques d’intel·ligència artificial arreu del món. Trias ha liderat a la companyia les pràctiques de creació d’algoritmes i tractament de big data amb les que treballen a l’empresa, que ’han expandit a més de vint països i ara, aposten per seguir creixent per Àfrica. 

La presidenta dels Laboratoris Reig Jofre, Isabel Reig López, ha estat la guanyadora del Premi a l’Empresa Familiar. El jurat ha valorat que Reig es va convertir en una líder en un moment en que les dones no acostumaven a liderar empreses, als anys 60. Sota el seu lideratge, l’empresa s’ha obert a nous camins d’investigació i negoci que l’han conduit, a ella i a la seva família, a l’expansió internacional.

Meritxell Bautista, cofundadora de Fibracat i FibracatTV ha estat reconeguda amb el Premi de Corresponsabilitat, per iniciar un nou projecte en plena pandèmia, un canal de televisió feminista i caracteritzat per trencar amb els estereotips de gènere. Imma Pericas ha guanyat en la categoria d’Emprenedoria Social per la seva tasca com a presidenta a la Fundació NouXamfrà, que dona suport a persones amb discapacitat intel·lectual perquè guanyin autonomia personal i puguin integrar-se al món laboral.

El lliurament de premis ha tingut lloc aquest dijous al vespre al Cosmocaixa en un acte amb intervencions de Joana Amat, presidenta de la Fundació, i Laura Borràs, presidenta del Parlament.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.