Neix el ‘Catalunya Rural Hub’

Que el talent digital congregat a l’àrea metropolitana de Barcelona arreli als entorns rurals i menys poblats de Catalunya. Aquest és l’objectiu d’un projecte pioner a l’Estat que vol fomentar la deslocalització de les professions digitals per promoure el desenvolupament de la nova economia arreu de Catalunya i impactar positivament en el teixit productiu, comercial i econòmic del territori.

Amb el nom de ‘Catalunya Rural Hub’, el projecte pilot impulsat pel Govern i Mobile World Capital vol donar continuïtat a la tendència d’emigrar fora de Barcelona, accentuada per la pandèmia i la creixent digitalització de les empreses que han augmentat el seu treball en remot. A més, hi ha més voluntat dels professionals de traslladar el seu entorn de treball i la seva llar a un medi rural per millorar la qualitat de vida i, de fet, es calcula que el 8 % de la població de Barcelona ha decidit deixar la ciutat l’últim any.

Viure l’experiència

ofereix a vint professionals una estada d’una setmana a la Garrota per viure de primera mà l’experiència de residir i treballar en remot des del territori. La prova va adreçada a professionals autònoms, treballadors d’empreses del sector TIC i personal de l’Administració Pública, que faran el pilot en dues setmanes del mes de maig.

Durant cinc dies, els i les participants traslladaran el seu lloc de treball a la Garrotxa i compartiran l’espai de treball i les experiències amb un equip reduït de professionals de diferents àrees. A més, se’ls oferiran activitats d’interrelació amb els agents del territori perquè puguin millorar i aprofundir el seu coneixement sobre les oportunitats que ofereix aquest entorn, impactar positivament en el teixit econòmic, comercial i productiu de la zona i fins i tot decidir arrelar-s’hi per desenvolupar-hi nous negocis i una nova economia digital.

La fibra òptica, clau

La bona connectivitat al territori és clau perquè l’experiència funcioni. Des del Departament de Polítiques Digitals s’ha desplegat la fibra òptica els darrers anys i ja arriba a totes les comarques de Catalunya i al 91 % de la població. Pel conseller Jordi Puigneró, el Govern ha fet un gran esforç per estendre aquest desplegament i ha assegurat que ara és moment de ‘’desplegar el talent digital’’. Puigneró ha definit el projecte de 'Catalunya Rural Hub' com un ‘’gran antídot contra el despoblament’’.

Per la seva banda, el director de Talent Digital de Mobile World Capital Barcelona, Jordi Arrufí, ha assegurat que el projecte va ‘’més enllà’’ d’un pilot i que la intenció és que en un futur es pugui estendre a altres punts. Arrufí creu que la col·laboració público-privada és ‘’un revulsiu’’ per fer front a la demanda de talent digital actual. Per la seva banda, l’alcalde de la Vall d’en Bas, Lluís Amat, ha afirmat que “és un encert aquesta aposta per un entorn com el nostre perquè reivindiquem una ruralitat que treballa per la innovació, la renovació i el talent”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.