Neix una plataforma de trobada del talent femení

Una plataforma que agrupa, des d’una vessant professional, dones de diferent àmbits a Catalunya amb l’objectiu de fer xarxa, trobar feina, emprendre o formar-se. Això és SomDones.cat, una iniciativa de l’enginyera tècnica industrial, doctora en Arquitectura i professora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Anna Pujol que han fet realitat Maria Rico i Josep Oriol Condal en el seu Treball de Final de Grau (TFG) en Enginyeria Telemàtica.

Feia temps que Pujol, que ha estat implicada en diversos projectes de promoció de les vocacions més tècniques entre les noies i altres associacions d’emprenedoria femenina, havia esbossat la primera idea d’aquest nou portal, llançat el mes de maig passat, quan el va proposar com a TFG als seus estudiants. Rico no tenia clar de què volia fer-lo i quan ho va veure li va semblar una molt bona proposta i, malgrat que no havia fet mai programació, va assumir aquesta part del projecte, amb Django. Condal, per la seva banda, es va encarregar de la ciberseguretat. Rico ha explicat en una entrevista a Fulls d’Enginyeria que arran d’aquest TFG ha cursat un postgrau de programació  i que ja té previst millorar la web amb una nova versió que incorpori les últimes tecnologies.

El portal és un directori d’expertes. Cada dona pot donar d’alta el seu perfil i mostrar públicament les seves habilitats i interessos per poder contactar amb altres dones o buscar sinergies entre el col·lectiu. En aquests primers mesos de vida, més d’un centenar de professionals s’hi ha adherit, però Pujol reconeix que costa que les dones es facin aquest tipus de perfils per manca d’autoestima. “Jo no soc experta en res” és una de les frases que més li han dit des que ha engegat el projecte, diu Pujol. L’enginyera creu que cal un espai perquè les dones “es puguin trobar” i sobretot, generar confiança: “ens ho hem de creure i ens hem de llançar”.  Ara per ara, el perfil de dona que s’ha interessat per la plataforma són molt variats però en general són professionals d’entre 30 i 50 anys, amb certa experiència i amb ganes de “canviar el món”, diu Pujol, perquè estan "descontentes" amb les situacions que viuen a les empreses.

De moment, el portal ha anat duplicant cada mes el nombre de visites i ha vist com, ara per ara, els serveis d’ocupació són els més buscats. Pujol explica que hi ha empreses de recursos humans i selecció de personal que les contacta perquè necessiten perfils de dones i els interessa publicar les ofertes en un espai com aquest que la seva impulsora defensa com a necessari perquè les dones “es puguin trobar, fer xarxa, emprendre o crear sinergies”.

Tot i que l’ocupació serà un dels pals de paller del projecte, no serà l’únic i, de fet, acaben l’estiu pensant ja noves accions, com ara projectes de mentoria o la publicació d’entrevistes i reportatges de dones referents.

De moment, és una feina que els tres membres de l’equip fan de forma “altruista” però ja tenen previst donar-li forma jurídica per poder començar a gestar diferents col·laboracions. Tant Rico, que ha començat a treballar a l’empresa on va fer pràctiques, com Pujol i Condal tenen la seva feina i aquesta és complementària. De fet, ja estan treballant en el disseny perquè, les ganes per tirar-ho endavant, hi són: “hi crec i és interessant consolidar-ho”, conclou Pujol.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.