Noruega prohibirà els cotxes de dièsel i gasolina a partir de l’any 2025

Els quatre principals partits polítics noruecs han arribat a un acord que té l’objectiu de prohibir la venda de vehicles propulsats per combustibles fòssils a partir de l’any 2025 en el marc d’un canvi total de la seva política energètica. Després de la proposta d’Holanda, Noruega ha donat un pas endavant i ha decidit fer una aposta per l’energia neta.

Noruega, país capdavanter en cotxes elèctrics amb un 17% del total de vehicles, ha decidit reduir la seva dependència del petroli de manera definitiva i contribuir de forma favorable al canvi climàtic. Si finalment aquest acord es duu a terme, el país nòrdic es convertirà en el primer territori en disposició real d’aconseguir les zero emissions.

Actualment, Noruega és un dels majors exportadors mundials de petroli, fet que suposa un 40% del seu PIB (Producte Interior Brut). Si bé és cert que la prohibició de cotxes de dièsel i gasolina pot semblar una incongruència, a l’octubre de l’any 2015 Noruega ja va fer un canvi en les seves polítiques econòmiques davant la previsió que en 20 anys no s’utilitzi el petroli.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: IMATGE D'ARXIU

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.