Nou institucions impulsen Artech Hub per unir art, ciència i tecnologia

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Fira de Barcelona, l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), el Barcelona Supercomputing Center (BSC), Barcelona Tech City, Hangar, la New Art Foundation i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) han unit esforços per crear el Barcelona Hub d'Art, Ciència i Tecnologia. Amb el nom d'Artech Hub, la iniciativa vol enfortir la transformació digital de la societat a través de l'exploració i el desenvolupament de les interseccions entre art, ciència i tecnologia. És una iniciativa transversal, amb un model de governança compartida, que té el suport de l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona.

L'objectiu d'Artech és fomentar la relació entre els processos creatius artístics – concretats en arts experimentals, aplicades o productes industrials i unir, en un mateix projecte, la producció artística de la ciutat i la capacitat del coneixement científico-tècnic de la capital catalana. Êr fer-ho possible, Fira de Barcelona ha posat a disposició d'Artech Hub part del Palau Alfons XIII, a Montjuïc. És un espai de 7.200 metres quadrats que, restaruat, podria acollir un centre de recerca, una acceleradora d'empreses creatives, laboratoris i tallers per a la comunitat artística. A més, també podrà incloure 'showrooms' per a la presentació de projectes, obres o innovacions de la indústria creativa. Es preveu que pugui ser escenari també de la presentació d'activitats de difusió, oferint oportunitats per a tota la comunitat artística, científica i industrial de la ciutat, i per a tota la ciutadania.

Els impulsors de la iniciativa treballen perquè el projecte pugui optar als fons europeus Next Generation EU, i amb l'horitzó de tirar-ho endavant entre el 2021 i el 2024.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.