Nous ajuts de l'ARC per a gestors privats de residus

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert una convocatòria de 5 MEUR, per a subvencions per a l'execució de projectes en l'àmbit de residus que comportin una millora en processos de prevenció, de preparació per a la reutilització, de reciclatge o d'incorporació de materials reciclats i projectes de recerca i desenvolupament experimental aplicats en plantes de tractament de residus de tercers. Les empreses gestores de residus a nivell individual o en grups, en col·laboració amb empreses tecnològiques i consumidores o associacions empresarials relacionades amb la gestió de residus de tercers poden optar-hi. Les subvencions volen ser un instrument posat a l'abast de les empreses, de manera que permetin millorar el seu comportament ambiental en matèria de gestió de residus, dintre d'un marc que avança i s'actualitza constantment, en el qual els condicionants mediambientals requereixen, cada vegada més, una atenció prioritària.

La convocatòria subvenciona tres tipus de projectes. D'una banda els projectes de prevenció per a empreses gestores de residus a nivell individual o en grups. De l'altra, els projectes de recerca industrial i de desenvolupament aplicats al camp de la prevenció i del reciclatge dels residus tractats i generats en plantes de tractament de residus a tercers. Són projectes, en aquest cas, que han de ser demanats per una o  més empreses de gestió de residus en col·laboració amb una empresa tecnològica i han de ser validats per una associació empresarial que acrediti la necessitat sectorial i els beneficis aportats. Per últim, també es busquen accions sectorials de formació i de serveis de consultoria per a associacions empresarials relacionades amb la gestió de residus a tercers.

El termini de presentació de les sol·licituds és d’un mes i un cop atorgada la subvencions, els beneficiaris tenen un termini de 36 mesos per executar els projectes.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.