Nous ajuts de l'ARC per a gestors privats de residus

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert una convocatòria de 5 MEUR, per a subvencions per a l'execució de projectes en l'àmbit de residus que comportin una millora en processos de prevenció, de preparació per a la reutilització, de reciclatge o d'incorporació de materials reciclats i projectes de recerca i desenvolupament experimental aplicats en plantes de tractament de residus de tercers. Les empreses gestores de residus a nivell individual o en grups, en col·laboració amb empreses tecnològiques i consumidores o associacions empresarials relacionades amb la gestió de residus de tercers poden optar-hi. Les subvencions volen ser un instrument posat a l'abast de les empreses, de manera que permetin millorar el seu comportament ambiental en matèria de gestió de residus, dintre d'un marc que avança i s'actualitza constantment, en el qual els condicionants mediambientals requereixen, cada vegada més, una atenció prioritària.

La convocatòria subvenciona tres tipus de projectes. D'una banda els projectes de prevenció per a empreses gestores de residus a nivell individual o en grups. De l'altra, els projectes de recerca industrial i de desenvolupament aplicats al camp de la prevenció i del reciclatge dels residus tractats i generats en plantes de tractament de residus a tercers. Són projectes, en aquest cas, que han de ser demanats per una o  més empreses de gestió de residus en col·laboració amb una empresa tecnològica i han de ser validats per una associació empresarial que acrediti la necessitat sectorial i els beneficis aportats. Per últim, també es busquen accions sectorials de formació i de serveis de consultoria per a associacions empresarials relacionades amb la gestió de residus a tercers.

El termini de presentació de les sol·licituds és d’un mes i un cop atorgada la subvencions, els beneficiaris tenen un termini de 36 mesos per executar els projectes.

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.