Oberta la consulta prèvia de l’Agència Espacial de Catalunya

El Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori ha obert aquest dilluns la consulta pública prèvia a l’elaboració de l’avantprojecte de llei de creació de l’Agència Espacial de Catalunya. Amb la consulta, el Departament vol trobar la resposta a preguntes com ara si és o no prioritari pel país impulsar el sector de l’espai o la mateixa agència o quins elements de foment i suport necessita el sector i l’agència.

Per fomentar l’economia i la indústria vinculada a la nova economia de l’espai i crear un ecosistema favorable i competitiu, és necessari oferir la seguretat jurídica essencial per al creixement del sector així com mostrar el suport institucional mitjançant un instrument especialitzat per la gestió, impuls i interlocució. Per aquest motiu, és important generar polítiques específiques de promoció del sector que incentivin l’atracció d’inversions i la creació d’iniciatives empresarials, així com disposar de l’eina pública adequada per gestionar aquesta activitat i relacionar-se amb aquest sector per tal de liderar tots els aspectes relacionats amb el desplegament de l’Estratègia NewSpace.

L’objectiu de la consulta és poder atendre opinions, preocupacions, demandes i necessitats de col·legis i associacions representatives dels àmbits professionals implicats, facultats, escoles superiors i tècniques competents en la matèria, entitats empresarials i associacions sindicals, entitats municipalistes i de tots els actors implicats en el moment de redactar l’avantprojecte de Llei. La consulta estarà oberta en aquesta web fins el proper 3 d’octubre, havent-se donat d’alta al portal prèviament.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.