Obertes les inscripcions pels Factories of the Future Awards 2022

Un any més, tornen a Barcelona els Factories of the Future Awards 2022. Després de rebre més de 170 candidatures l'última edició, s’obre el termini d’inscripció per a les empreses, universitats, proveïdors, investigadors, start-ups, parcs tecnològics, o centres d'innovació que vulguin presentar el seu projecte innovador en l’edició d’enguany. Els interessats tenen fins al 25 de febrer per a participar i enviar la seva candidatura a través de la plataforma organitzada per Advanced Factories.

Del 29 al 31 de març, Advanced Factories acollirà de nou els guardons, que reconeixen el treball, el lideratge i la transformació de les empreses que aposten per la innovació i s'adapten a la nova era de la indústria 4.0.

Els Factories of the Future Awards 2022 atorgaran un total de sis premis en les següents categories:

- Lideratge en la transformació digital de la planta industrial

Un premi que reconeix les empreses que han realitzat una transformació dels seus processos incorporant la digitalització i les tecnologies 4.0 com la ciberseguretat, el Digital Twin, l’IoT, el Cloud Industrial, el Data Analytics o l’automatització en les seves operacions i àrees de gestió.

- Start-up més disruptiva en l'àmbit industrial

Reconeix les empreses de nova creació i projectes d'emprenedoria de menys de sis anys que tinguin una proposta de valor en l'àmbit industrial.

- Millor equip o sistema industrial per a la fàbrica del futur

El guardó va dirigit a les solucions de proveïdor que permeten la implantació de maquinària avançada o sistemes innovadors que incorporin la digitalització i automatització en les indústries com a element clau per a la competitivitat.

- Recerca i desenvolupament d'Intel·ligència Artificial aplicada en plantes industrials

Premia els projectes que mostrin l'impacte transformador de l'ús de tecnologies de processament de llenguatge natural i de Machine Learning en àmbits transversals com la visió per computació, manteniment, assistents, o solucions contactless. També es valorarà la seva combinació amb solucions de robotització de processos (RPA).

- Millor projecte de robòtica

Reconeixement per projectes de robòtica en pimes o grans corporacions industrials, així com per projectes centrats en l'àmbit de la innovació, recerca i desenvolupament (i+D+I) entre empreses industrials, centres tecnològics o fabricadors de robòtica, i projectes de solucions de robòtica industrial o robòtica col·laborativa que s'hagin dut a terme en les línies de producció mitjançant sistemes d'integració.

- Premi a l'Excel·lència en sostenibilitat, desenvolupament ecològic industrial i economia circular

La categoria s'alinea amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per les Nacions Unides i està destinada a reconèixer els millors projectes en l'àmbit de la sostenibilitat industrial que promoguin el desenvolupament de processos productius més eficients i sostenibles, l'optimització del cicle de vida del producte, el reciclatge i la reutilització dels residus, la descarbonització, o la reducció de la petjada de carboni del producte final i el seu procés productiu.

L'any passat, els guardons van reconèixer la labor de companyies com Ford, Ferrovial, Metron i la start-up Color Sensing.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.