Ona Therapeutics aconsegueix 30 MEUR per completar estudis clínics

L'spin-off de l'IRB Barcelona i ICREA Ona Therapeutics ha tancat una ronda de finançament sèrie A de 30 milions d'euros aportats per Sabadell Asabys, Alta Life Sciences, Ysios Capital, el fons belga FundPlus i el francès BPI France. Amb aquesta injecció de capital, la biotecnològica per completar el desenvolupament preclínic del seu medicament biològic en models animals de diversos tipus tumorals, completar la preclínica regulatòria i realitzar els primers estudis clínics en pacients amb càncer metastàtic. Es preveu iniciar els primers estudis clínics en el 2023.

Els investigadors fundadors de la companyia, Salvador Aznar Benitah i Valerie Vanhooren, van publicar el 2017 a 'Nature' un estudi on demostraven que el bloqueig de les rutes que permeten el metabolisme dels greixos prevé la formació de la metàstasi i és potencialment capaç d'eliminar les ja existents. Els resultats es reprodueixen en un gran nombre de models animals de càncer, entre ells càncer oral, de mama, d'ovari, gàstric, de bufeta, de pròstata i melanoma, entre altrs.

Fins ara, Ona Therapeutics havia estat finançada per Sabadell Asabys mentre que el projecte d'investigació va ser possible gràcies a les ajudes de la Fundació La Marató de TV3 del 2012, la Worldwide Cancer Research del Regne Unit i fons del Banco Santader a través de Santander Universidades i amb el suport de la Fundación Botín per promoure la transferència tecnològica. El laboratori de l'IRB Barcelona, liderat per Salvador Aznar-Benitah, va comptar també amb fons del Consell Europeu de Recerca (ERC), el Ministeri de Ciència i Innovació, a través de Fons Feder, i la Generalitat de Catalunya.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.