Oportunitats de negoci per a empreses catalanes

La crisi de la COVID-19 pot generar oportuntiats de negoci a les empreses catalanes, sobretot les relacionades als àmbits de la salut, les TIC i l'agroindústria. Un informe elaborat pel Departament d'Empresa i Coneixement a través de les oficines d'ACCIÓ en setanta països, identifica unes 200 oportunitats per a empreses catalanes vinculades específicament a la COVID-19. L'informe, que també incopora un mapa interactiu, s'ha dut a terme tenint en compte les característiques i potencialitats del teixit empersarial català.

Més de la meitat de les oportunitats tenen un component tecnològic. El 20% estan relacionades amb l'Internet de les Coses, el 16$ amb la connectivitat-5G, el 10% amb la impressió 3D, un 9% amb la intel·ligència artificial i el 9% amb el disseny avançat de medicaments. A algunes d'aquestes oportunitats s'hi pot accedir en forma de licitacions per al desenvolupament de nous productes i serveis per combatre l pandèmia, i de les quals se'n poden beneficiar les empreses tecnològiques i altres entitats d'innovació catalanes.

mapa

Més exportacions per fer front a la pandèmia

ACCIÓ ha creat el programa 'Export COVID-19 Solutions' precisament per impulsar l'exportació de productes catalans i la transferència de tecnologia catalana per fer front a la COVID-19. La iniciativa es durà a terme mitjançant la xarxa de 40 Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions arreu del món, tot i que començarà a les regions d’Amèrica Llatina i Àfrica.

Així, en una primera fase, les oficines d’ACCIÓ a Bogotà, Lima, Sao Paulo, Santiago de Xile, Buenos Aires, Johannesburg, Nairobi, Accra i Casablanca donaran suport a la internacionalització d’empreses catalanes productores de material de protecció (EPIs), sistemes de desinfecció, equipament mèdic i solucions TIC, entre d’altres. El programa està dirigit a empreses que habitualment ja fabriquen els productes o ofereixen aquests serveis i a les que han reconvertit part de la seva activitat per donar resposta a la crisi sanitària.

L’objectiu és assessorar i acompanyar l’empresa catalana en el procés d’exportació dels seus productes i serveis en un moment complex pel que fa a les relacions comercials amb l’aparició de noves barreres a la internacionalització i amb els canvis normatius a causa de la gestió de la pandèmia. S'ajudarà doncs, a les empreses a identificar els canals d’entrada més adequats així com a dissenyar l’estratègia logística i de distribució en cada cas per enviar el producte des de Catalunya. També es donarà suport a l’empresa en àmbits com les llicències necessàries, la regulació i la normativa de cada país.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.