Oriol Alcoba, nou director general d’Indústria

Oriol Alcoba Malaspina (Barcelona, 1974) és el nou director general d’Indústria. Alcoba és enginyer industrial, executive MBA i AMP (Advanced Management Program). El Govern l’ha nomenat aquest dimarts.

L’enginyer ha estat fins ara director general d’Esade Creapolis, el parc empresarial i de coneixement de l’escola de negocis Esade. Ha estat col·laborador acadèmic d’Esade i professor associat de la UPF en àmbits relacionats amb la gestió de la innovació i la tecnologia. També ha estat expert extern de la Comissió Europea, assessorant i avaluant polítiques i projectes relacionats amb l’impacte econòmic i social de la recerca, la tecnologia i la innovació. Fins al desembre de 2016, va ocupar el càrrec de director de transferència i valorització de tecnologia d’Eurecat, el centre tecnològic de referència a Catalunya.

Anteriorment, havia estat gerent de l’àrea de Transferència de Tecnologia de la Generalitat de Catalunya en ACCIÓ i, fins al 2009, va ser director de Desenvolupament de Clústers al 22@Barcelona. Abans, havia estat responsable de contractes de serveis a Fomento de Construcciones y Contratas. Va iniciar la seva carrera professional com a tècnic de projectes d’R+D a la Universitat Politècnica de Catalunya.

Claudia Canals, directora d’Avançsa

El Departament d’Empresa i Treball també ha nomenat aquest dimarts Claudia Canals Pérez (Badalona, 1977) nova directora general d’Avançsa, l’empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya. Canals ha desenvolupat la seva trajectòria professional a l'Àrea d'Estudis i Anàlisi Econòmica de CaixaBank, on actualment ocupava el càrrec de lead economist al Departament d’Economies i Mercats Internacionals de l’entitat financera. Amb anterioritat, Claudia Canals va treballar com a ajudant de recerca a la Columbia University i al National Bureau of Economic Research (NBER), i com a professora ajudant a la Columbia University i a la Universitat Pompeu Fabra.

Les seves àrees d'estudi comprenen el comerç internacional i la macroeconomia, amb un èmfasi especial en l'estudi dels EUA i les economies emergents (Àsia i Llatinoamèrica). Les seves investigacions han estat publicades al Journal of Development Economics o al Banc d'Espanya, entre d'altres.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.