Pedro Mínguez: “Matrix Production Revolution representa un canvi respecte a les línies tradicionals de producció”

Font: Web corporatiu de Kuka.

Pedro Mínguez, director de vendes per a comptes globals a ?KUKA ?Ibèria, SAU ens acosta a la visió de? l’empresa? sobre les noves tendències en l'automatització dels entorns productius dins del sector de l'automòbil.

Encara que sigui a bastament coneguda, ens pot presentar, breument, KUKA? i quina relació té amb la indústria de l'automòbil?

Som una empresa multinacional, reconeguda a nivell global pel desenvolupament i subministrament de robòtica, tecnologies d'instal·lacions i sistemes d'automatització.? KUKA és líder mundial en el subministrament de robots i instal·lacions de producció per a la indústria de l'automòbil i estem presents en pràcticament totes les àrees d'activitat. L'automòbil és un dels eixos vertebradors de la nostra proposta tecnològica i comercial. Tanmateix estem creixent en molts altres sectors com el de l’alimentació, el tèxtil, del metall, màquina-eina...

Com creu que serà la indústria del futur?

A les empreses més innovadores, ja és una realitat. La flexibilitat que requereix la indústria avui dia i la incertesa fan imprescindible la introducció de noves tendències en robòtica i mobilitat com l'ús de robots col·laboratius i sensitius, la robòtica mòbil, la connectivitat entre equips utilitzant el núvol, el manteniment predictiu… El concepte Matrix? Production? que proposa ?KUKA? suposa un canvi respecte a les línies tradicionals de producció, massa rígides i inamovibles i, en conseqüència, poc flexibles per donar resposta a l'actual model de consum.?

Pot explicar-nos-ho amb una mica més de detall??

Algun dels reptes als quals ens enfrontem en l'actualitat són sèries cada vegada més curtes, amb gran necessitat de personalització, varietat dels productes i cicles de vida dels productes cada vegada més breus. Matrix ?Production?s basa en tres aspectes fonamentals: cel·les de producció configurables, transferència de peces i/o eines mitjançant plataformes mòbils automatitzades i connectivitat entre aquestes unitats. La idea és que les plataformes mòbils que transporten producte, eines o ?tooling arribin a una de les cel·les lliures.

En la primera cel·la s'executa la primera fase del procés. Una vegada finalitzat el treball en aquesta primer estadi, la plataforma mòbil trasllada el component a la següent cel·la disponible. I així successivament fins a la finalització del producte i el trasllat al magatzem. Amb aquest concepte de logística de peces variable, el sistema és sempre capaç de respondre de forma flexible als pics de demanda i desvia les plataformes mòbils cap a les cel·les disponibles a cada moment.

Quines solucions ofereix?KUKA pel que fa a?connectivitat entre equips?

La plataforma KUKAConnect? permet obtenir dades del robot a temps real i mostrar-los d'una forma clara/eficaç per efectuar-ne una anàlisi. Aquestes dades ens permeten impulsar una presa de decisions òptima en cada operació. El sistema es basa en un manteniment predictiu. L’anàlisi de dades permet anticipar-se a possibles aturades imprevistes.

Quines altres tendències s'albiren en un futur pròxim?

Les empreses de l'automòbil amb les quals col·laborem estan apostant fort pel vehicle elèctric.? KUKA? utilitza el seu know how en processos productius per posar-lo al servei de les empreses de l'automòbil. Això els permet resoldre alguns dels reptes que es plantegen en la producció d'aquests vehicles, per exemple, la fabricació de bateries.? 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.