Petja catalana en la quarta edició de The Business Booster

Barcelona va acollir el 23 de novembre passat la quarta edició del congrés The Business Booster organitzada per InnoEnergy. L’esdeveniment és un fòrum tecnològic internacional en què la indústria exposa solucions innovadores desenvolupades tant per empreses d'alt creixement com pimes. L’objectiu final és assegurar que la innovació de la indústria i els productes i serveis comercialment atractius arribin al mercat.

En aquest cas, les empreses expositores pertanyien als sectors d’eficiència energètica, l’energia a partir de combustibles químics, les energies renovables, les tecnologies netes de carbó i gas, la instrumentació nuclear, les xarxes elèctriques intel·ligents, les ciutats i edificis eficients i intel·ligents i l’emmagatzemant energètic. Els socis organitzadors a l’estat espanyol han estat el CEEC (Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya), ACCIÓ, depenent de la Generalitat de Catalunya, i l’APPA (Asociación de Empresas de Energías Renovables). Les firmes catalanes que van presentar els seus projectes van ser les seves solucions van ser ben diverses.

Tecnoturbines Powering Water, una empresa dedicada al desenvolupament i fabricació de microturbines hidràuliques per a la generació d'electricitat va presentar turbines regeneratives molt flexibles que poden treballar en diferents circumstàncies (mantenint la pressió a l'entrada o la sortida, regulació de flux, maximització de la generació d'energia i l’eficiència) per a què puguin ser integrades en sistemes de distribució d'aigua complexos.

Per la seva part, Eolos Floating Lidar Solutions, va exposar una solució que dóna resposta als reptes actuals de mesurament d'energia eòlica marina. L'avantatge competitiva de Eolos es basa en la precisió, la disponibilitat i la integritat d'adquisició de dades, així com en una estructura robusta dissenyada per suportar operacions en alta mar i, al mateix temps, facilitar-ne el seu transport. El sistema compta amb una eina avançada de processament de dades que representa una solució integral per als reptes actuals de l'energia eòlica marina

Nnergix se centra en la previsió d’energies renovables i solucions de gestió de microxarxes intel·ligents. El producte proporciona un programari basat en el núvol com a eina que s'integra fàcilment i mostra la informació clau del mercat de l'electricitat. La solució permet pronosticar la disponibilitat a curt termini de la producció, el seguiment solar i l'energia eòlica. La creació d'informació esdevé essencial per a l'autoconsum, la xarxa elèctrica general i la gestió de l'oferta

En el camp de l’internet de les coses, Smartive: Solucions permet, mitjançant el núvol, supervisar, diagnosticar i controlar turbines de vent sense visitar-les in situ. Aquestes solucions d'innovació són una combinació de productes SmartGear i SmartCast que permeten detectar més ràpid els errors del sistema de la turbina. Ho fan a través de complexos algoritmes que implementen la fusió de sensors intel·ligents. El resultat és l’optimització del rendiment de les turbines eòliques.

Finalment, Ibertherm, es va exposar com una solució per a la refrigeració industrial, climatització i calefacció utilitzant gas natural com a energia primària. L’eficiència del sistema produeix estalvis en la producció d'aire condicionat, calefacció, aigua calenta i refrigeració. També genera estalvi en el cost de l'equip d'energia elèctrica. La instal·lació utilitza la recuperació de calor dels motors, fet que suposa una reducció en la demanda d'energia primària i disminueix les emissions de CO2.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.