Pilarín Bayés il•lustra 'La petita història de l'ESEIAAT'

L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC-Barcelona Tech)  ja té la seva 'petita història', il·lustrada per l'artista Pilarín Bayés. Amb el fil conductor del relat que ha fet la professora de la UPC Núria Salán, 'La petita història de l'ESEIAAT (UPC-Terrassa) és un recorregut històric de l'escola, des de la seva fundació, l'any 1901 fins a l'actualitat, de la mà del seu director fictiti, el Quim, la seva filla Núria i el seu fill Martí.

I és que Núria Salán, professora de l’ESEIAAT, ha creat tres personatges i la seva visita a les instal·lacions condueixen el relat: el Quim explica als nens els anys més llunyans de l’Escola intercalats amb les escenes que estan veient a l’actualitat, per tal que puguin copsar l’evolució de la tecnologia i de la societat al llarg d’un segle d’història i la revolució que ha comportat per a la ciutat. En aquest sentit, durant tota l’obra la Núria i el Martí s’entusiasmen en veure estudiantat que realitzen projectes tecnològics propis, com ara vehicles monoplaces i motocicletes elèctriques  de competició, drons, coets i tota mena d’enginys que queden lluny de l’antiga tecnologia dels vapors.

Amb aquesta història i 14 il·lustracions de Bayés plenes de moviment on es mostren estudiantat i prfoessorat que interactuen amb engiys històrics i actuals dins dels edificis, els laboratoris i altres isntal·lacions de la UPC a la ciutat de Terrassa, s'ha aconseguit resumir en 16 pàgines, 120 anys d'història de la que és ara una de les escoles d'enginyeria més important de l'estat. Axí, el lector pot conèixer d'una manera molt entenedora i simpàtica i amable, els 120 anys de vida de l'Escola i l'evolucióque ha viscut de la màd e la tecnologia i l'ensenyament de l'enginyeria al  llarg d'aquests anys.

''La petita història de l'ESEIAAT (UPC-Terrassa)'' és una iniciativa que s'emmarca en la celebració del 50è aniversari de la Universitat Politècnica de Catalunya i forma part de la col·leció “333 petites històries” de l’Editorial Mediterrània. Es presentarà el 10 de maçr a les 12h, en un acte online. El llibre es distribuirà entre tota la comunitat universitària de l'ESEIAAT i es podrà adquirir també a llibreries de la ciutat de Terrassa.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.