Què és la Filosofia 3.0?

Es va triar el 3.0, Enginyers 3.0, com a lema d'aquesta legislatura del Col·legi / Associació, per posar de manifest la voluntat de enfocar el nostre futur, mitjançant la col·laboració i coparticipació dels col·legiats / associats, per unes institucions mes innovadores i eficients.

El nostre col·legi / associació és un referent en la societat i ara ens pertoca afegir-hi valor, enfocant les nostres institucions vers els avantatges que la globalització ens posa a l’ abast.

Volem un Col·legi / Associació, molt més participatiu i engrescador i és per aquest motiu que creiem que la filosofia i creences dels conceptes entorn al 3.0 ens poden conduir a unes institucions del segle XXI.

Quins son aquests conceptes entorn del 3.0 amb què hem enfocat aquesta legislatura?. Fonamentalment es basen en la utilització de les noves tecnologies de la informació i la comunicació i el canvi de paradigma que aquestes tecnologies de la globalització impliquen en les creences de la societat pel que fa als valors de les empreses i/o les institucions. Els elements fonamentals de la filosofia 3.0 són:

  • L'Opinió. Les persones confien cada vegada més en les opinions d'altres persones mitjançant les xarxes virtuals. Les referències creuades entre els enginyers dels valors d'estar col·legiat / associat, ens ha de portar al creixement de les nostres institucions.
  • La innovació. La cocreació (creació en col·laboració) és crear productes i serveis mitjançant la col·laboració amb interconnexió en una mateixa xarxa d'innovació. En el nostre Col·legi, tenim moltes experiències de cocreació mitjançant les comissions. Cal renovar-ho i  potenciar-ho mitjançant l'ús de les noves tecnologies de la informació i comunicació.
  • La transmissió dels valors de la marca. Quan la missió d'una marca ja s'ha implementat en les persones, són aquestes les autèntiques propietàries de la marca. Els nostres col·legiats / associats, són els autèntics propietaris de la nostra marca. Per tant, cal alinear les nostres institucions vers l'interès dels seus autèntics propietaris

DESENVOLUPAR EL 3.0
Per començar, cal posant en valor el que ja tenim i fem, mitjançant histories reals de companys que expliquin els avantatges d'estar col·legiat / associat.

En segon lloc, cal crear grups de treball pel desplegament del Projecte 3.0, que no és un altre que el de desenvolupar les 30 idees, 30 promeses que vam fer, i que pensem dur a terme en els propers anys mitjançant una anàlisi i valoració inicial de cada una d'elles, per desprès implementar-les amb plans d’acció.

I, en tercer lloc, cal explicar en tot moment el que estem fent i desenvolupant, amb un pla de comunicació que ha d'acompanyar en tot moment el Projecte 3.0.

Text: Redacció / Foto: Arxiu

 

________________________________________

 

Més informació:
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.