Quinavelocitat.cat vol ampliar les mostres per analitzar la resiliència de la xarxa

El portal www.quinavelocitat.cat, impulsat fa dos anys per l’Associació Catalana d’Enginyeria de Telecomunicació i Tecnologies Digitals (Telecos.cat) suma tres noves entitats al projecte, Enginyers Industrials de Catalunya, el Consorci Localret i el Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya (COEINF). Amb aquestes incorporacions es vol fer un rellançament del portal que serveixi per ampliar la mostra de dades recollides i analitzar, així, la resiliència de la xarxa arreu del territori. Fins al moment, s’han fet 5.600 tests.

Els impulsors destaquen que és important saber la velocitat real de la que es disposa des dels dispositius, ja sigui el telèfon, l’ordinador o la tauleta, per poder garantir que els serveis que es realitzen habitualment funcionen adequadament. De fet, es va posar en marxa l’estiu de 2020 amb l’objectiu de posar a l’abast de la ciutadania una eina per mesurar la velocitat de connexió a Internet d’extrem a extrem.

El portal té alhora una forta voluntat didàctica, ja que informa de la importància d’alguns condicionats a l’hora de disposar d’una bona connexió a Internet, com per exemple: la distància del terminal o dispositiu mòbil al punt d’accés WiFi, el tipus de cable que s’utilitza -si és el cas- i també la tipologia i quantitat de dispositius intermedis (amplificador WiFi, switch, etc)  o connectats simultàniament al mateix punt d’accés a Internet.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.