Quines són les deu empreses més disruptives de Catalunya?

BMAT, Flax & Kale, GPAInnova, Kave Home, Uriach, Able Human Motion, AllRead Machine Learning, Fregata Space, Innovamat i Intrega Therapeutics són les deu empreses més disruptives de Catalunya segons el Departament d’Empresa i Treball que, a través d’ACCIÓ, vol reconèixer les start-ups i empreses consolidades com a referents inspiradors en l’àmbit de la innovació disruptiva.

Els noms d’aquestes empreses s’han donat a conèixer aquest dijous durant la quarta edició de l’Exponential Day d’ACCIÓ. Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat, destaca que el “canvi cultural· és l’element “clau” per a la transformació de les organitzacions. Per Castellanos, aquestes deu empreses són les “més rebels del moment” i les situa com un exemple a seguir per desenvolupar nous models de negoci. “La innovació disruptiva és un salt arriscat però que té molt més retorn”, assegura Castellanos.

Les 10 empreses més disruptives de Catalunya

• Flax & Kale: és una empresa d'alimentació innovadora que té el propòsit de ser un motor de canvi a través de l'alimentació sana, saborosa i sostenible. A més del creixement en el seu negoci principal, la restauració, gràcies al focus en l’R+D+i, la companyia ha fet el salt al gran consum aconseguint ser una marca omnicanal i multicategoria.

• BMAT: sistema operatiu de la indústria musical que aplica la intel·ligència artificial i el Big Data per maximitzar el valor de la música i fer un just reconeixement i retribució als seus creadors.

• GPAInnova: pime de base tecnològica que mitjançant projectes com GPASEABOTS combina tecnologies d’última generació per la inspecció i preservació de l’entorn marí.

• Kave Home: ha aconseguit transformar-se per complet creant un nou model empresarial oferint una gamma de mobiliari basada en la sostenibilitat i aprofitant els nous canals ecommerce, gràcies a la tecnologia, la digitalització end-to-end de la cadena de valor i l’ús de nous materials.

• Uriach: ha fet una gran transformació del seu negoci principal pivotant d'un model clàssic de la indústria farmacèutica cap al natural consumer healthcare, és a dir, productes altament innovadors basats en ingredients naturals i potenciats amb la ciència que enllacen amb la clara tendència internacional dels darrers anys cap als productes naturals i sostenibles així com la salut preventiva i holística de les persones.

• ABLE Human Motion: han estat pioners en crear un exoesquelet robòtic de nova generació més lleuger i econòmic que els actuals a partir de tecnologies com la robòtica, el big data i el cloud.

• AllRead Machine Learning: detectar, llegir i digitalitzar des de qualsevol càmera per garantir la traçabilitat de mercaderies ha estat el seu principal objectiu, a banda de reduir costos i emissions de CO2 i millorar la fiabilitat, la predictibilitat i la seguretat en les operacions.

• Fregata Space: basat en imatges provinents de satèl·lits, l’empresa determina de manera instantània la qualitat de l’aire i de l’aigua en qualsevol lloc del planeta i en qualsevol moment.

• Innovamat: startup que ha aconseguit desenvolupar un nou concepte per ensenyar les matemàtiques en un format més competencial, vivencial, manipulatiu i personalitzat ja present a 1.200 escoles.

• Integra Therapeutics: amb el desenvolupament de la biotecnologia avançada i la genètica ha creat una plataforma d’escriptura de gens amb el propòsit de prevenir i curar malalties genètiques i oncològiques amb la inserció de fragments d’ADN al genoma.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.