Resistències com a oportunitats de millora

"No són els més forts de l'espècie dels qui sobreviuen, sobreviuen els més flexibles i adaptables als canvis.'' Charles Darwin

Per què has de saber gestionar els canvis?

Tota organització orientada a l'èxit sap que el canvi és ''la base'' del seu desenvolupament i manteniment en el mercat". Actualment, el canvi ha passat a ser "un acte de necessitat", més que "un acte de voluntat".

Les empreses han d'afrontar tant canvis adaptatius, els que responen a canvis en polítiques, pràctiques, productes, serveix o processos, com canvis radicals, és a dir, adaptar-se a nous escenaris que obliguen a modificar tant les condicions de treball, (per exemple, el teletreball o l'adaptació a les mesures de seguretat, etc.) com a canvis profunds en l'essència i forma del negoci.

Per què ens fan por els canvis?

La resistència al canvi és un procés natural que ve motivat per la incertesa, que genera passar d'un estat quotidià, conegut, i controlable, a un estat nou, desconegut i en aparença no controlable. I moltes vegades, aquest aspecte no es té en compte i es vol que les persones acceptin sense més, els canvis implementats en les organitzacions i assumeixin gairebé "per art de màgia" la nova situació.

La realitat demostra, que cal tenir en compte i treballar aquestes "resistències mentals" que apareixen en les persones abans d’iniciar el procés de canvi.

La resistència als canvis es dona per dues raons fonamentals:

1/Poc coneixement del procés de canvi

2/Sensació d'incapacitat per afrontar i treballar en el nou entorn: manca de les habilitats necessàries, manca de formació, manca d'aptituds, etc.

Totes aquestes raons condicionen una actitud de rebuig al canvi. 

Si dissenyes un procés de canvi tenint en compte aquests dos aspectes 'vas per bon camí!', ja que en funció de com pensem, actuem, és a dir, que les nostres accions són un reflex directe dels nostres pensaments. Per tant: comencem per canviar els pensaments!

Apunta't al Mindset!

canvis

Totes aquestes expressions, es deriven de pensaments negatius cap al canvi, per la qual cosa el primer és desenvolupar la cultura del Mindset, és a dir, desenvolupar tant en un mateix com en els equips noves formes de mentalitat per generar, compartir i adaptar a noves visions, processos, procediments, formes de treball, relacions, etc.

Què t'aporta el Minset?

Potenciar en les persones que:

  • Renunciïn a les seves antigues creences per adoptar-ne de noves
  •  Aprenguin a identificar les noves respostes que requereixin les noves situacions
  •  Entenguin el canvi amb com a repte o oportunitat
  •  Augmentin la confiança en les seves competències per dur a terme el canvi
  • Es enfoquin en les solucions i no en els problemes

Quins passos has de seguir?

Crear una estratègia basades en 3 eixos:

  • PSICOLOGIA: treballar l'actitud per vèncer resistències i superar les pors
  • PERSUASIÓ: definir, donar suport, assessorar, motivar i convèncer
  • PLANIFICACIÓ: crear una nova visió i saber "vendre-la"
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

 

carmonalogo