Robo-científics, un projecte per acostar la robòtica a l’escola

Acostar la robòtica a les escoles i animar a nens i nenes – sobretot nenes- a interessar-se pels estudis tècnics i científics. Aquest és el doble objectiu dels Robo-científics, els cinc els primer relats d’una nova col·lecció dirigida als escolars catalans d’entre 4 i 8 anys que va guanyar el un ajut Joan Oró de divulgació científica que promou la Fundació Catalana per a la Recerca. Darrere del projecte hi ha Anaïs Garrell, matemàtica i professora de la UPC adscrita a l’IRI, la seva germana, Eva Garrell, Núria Xalabardé i la il·lustradora Anna Xalabardé. Garrell ha comptat també amb els suport pedagògic de l’Aula Escola Europea.

En declaracions a Fulls d’Enginyeria, Garrell ha explicat que la idea era fer arribar aquesta ciència, la robòtica, a tothom, independentment dels recursos de les escoles. “Que no hi hagi recursos per fer robòtica no vol dir que no es pugui tractar, debatre els límits”, diu Garrell, “vaig pensar que el format conte era una bona manera d’arribar-hi”. Cada conte, protagonitzat pels mateixos protagonistes, en Malek, la Lina i la Gaia, intenta tractar un problema “real”, diu Garrell que “solucionen els robots” i s’hi afegeix un full d’activitats perquè els nens ho tractin a l’escola.

L’any passat va crear els contes i els dibuixos i aquest 2023 ja estan en paper. Un fragment de cada volum també es pot consultar a la web. El projecte està pensat per distribuir els exemplars de forma gratuïta a les escoles però ja està buscant editorial per poder entrar al circuït comercial. A banda, les impulsores del projecte no tanquen portes a més difusió: estan pensant en nous capítols i en traduir-los al castellà o a l’anglès, però són conscients que aconseguir-ho demana molta més dedicació.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.