RobotSitges, primer premi del 'Bitbot Challenge 2020'
El projecte d'automatització del reg amb micro:bit, de l'entitat RobotSitges ha guanyat el primer premi del 'Bitbot Challenge 2020', un concurs que impulsa el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, amb la col·laboració de la Fundació i2cat, per tal de reconèixer els casals d’estiu de temàtica tecnològica que promoguin i tinguin més places per a nenes. RobotSitges, que en aquest reportatge als Fulls d'Enginyeria va explicar el seu projecte, ha estat guardonat per ser l'únic casal que ha aconseguit un públic 100% femení.
En segona posició ha quedat el 'Camps Tecnològic Tria', de la Fundació Comtal de Barcelona, que ha aconseguit un 83% de participarció de nenes, amb unes places reservades a col·lectius vulnerables. El tercer premi, ha estat pel projecte 'Any 2230. Programa Interestelar Artems' de RobotElBaix de Sant Feliu de Llobregat, que també va participar en el reportatge en aquest diari digital. En aquest cas, els participants han treballat l'electrònica, el vol de drons, la programació i la robòtica donant resposta als petits reptes que es pot trobar la tripulació d'una nau espacial. RobotElBaix ha reservat un 40% de les places a col·lectius vulnerables.
Aquestes tres entitats rebran 4.000 euso, 2.500 euros i 1.500 euros respectivament. En total, s'hi ha dedicat 30.500 euros perquè dels 17 projectes de casals seleccionats, 15 també han estat premiats amb 1.500 euros per portar-los a terme. Tot i ser la primera edició i haver-se publicat en ple estat d'alarma, el 'Bitbot Challenge' va recollir 25 projectes.
El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha fet l’obertura de l’acte de lliurament, on ha aprofitat per posar en valor la presència de dones al sector tecnològic i ha encoratjat a que no només cada vegada n’hi hagi més, sinó que ocupin llocs de lideratge: “No només volem més dones TIC, sinó dones que liderin el sector TIC”.
Aquests premis, que s’emmarquen dins el programa DonaTIC, que busca augmentar la presència de les dones en l’àmbit tecnològic, tenen l’objectiu de donar una empenta a les empreses i entitats de lleure educatiu, afectades per l’aturada durant la crisi de la Covid19, i garantir que hi hagi una oferta d’activitats, per a infants i joves d’entre 8 i 14 anys, vinculades amb la tecnologia.