Scutum crea una fàbrica a Molins de Rei amb capacitat per produir 10.000 motos elèctriques i 12.000 bateries a l'any

El fabricant català Scutum va inaugurar la setmana passada a Molins de Rei la seva nova factoria amb capacitat per fabricar 10.000 motos elèctriques i 12.000 bateries a l'any duplicant la seva producció actual. La planta, que ha suposat una inversió de 6 milions d'euros i és la primera d'Europa dedicada exclusivament a la fabricació d'aquest tipus de vehicles, donarà feina a 37 persones entre enginyers, tècnics i comercials.

Segons explicava el CEO de la companyia, Carlos Sotelo, la nova factoria vol donar resposta al fort increment de les vendes els últims anys. De fet, el fabricant català, líder de vendes a l'Estat amb un 40% de la quota de mercat, va tancar el 2016 amb un increment de les vendes del 255% respecte l'any anterior. Les noves instal·lacions de Molins de Rei substituiran les actuals d'Esplugues de Llobregat, que acolliran el departament d'R+D.

La inauguració de la nova fàbrica d'Scutum, que a partir d'ara passarà a dir-se Silence, la denominació que ja utilitza al mercat internacional, ha comptat amb la presència del seu fundador i CEO, Carlos Sotelo; el Director Gerent de AEDIVE, Arturo Pérez de Lucía; la Directora General d'Indústria de la Generalitat de Catalunya i Consellera Delegada d'Acció, Núria Betriu; i l'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramón Casals, entre d'altres.

“Aquesta inauguració marca una nova etapa per a la indústria. Silence vol ser el relleu generacional de les tradicionals marques de motocicletes amb un accentuat respecte pel medi ambient. Treballem per introduir una forma de mobilitat alternativa, còmoda i sostenible a les ciutats, on els nostres clients, empreses i administracions, ja han començat a renovar les seves flotes amb Silence”, va exposar el CEO de Scutum, Carlos Sotelo, per obrir l'acte.

El Director de AEDIVE (Associació Empresarial per al Desenvolupament i Impuls del Vehicle Elèctric), Arturo Pérez, va exposar la situació del vehicle elèctric i l'arribada de la nova fàbrica de Silence.

“Ens sentim orgullosos d'explicar en AEDIVE amb empreses com Scutum, que ja ha fet la seva part com a baula de la indústria. Ara li toca el torn a les administracions públiques, empreses i ciutadans per respondre a aquest repte i apostar per la mobilitat elèctrica de dues rodes amb la seguretat que de la mà d'aquesta empresa no tindran més que satisfaccions”.

Núria Betriu, directora general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya i consellera delegada de ACCIÓ, va obrir la trobada destacant que “inauguracions com la d'avui posen de manifest que el mercat de la mobilitat elèctrica avança a Catalunya i que s'estan generant oportunitats: Silence les està aprofitant amb èxit, apostant de forma decidida per la innovació, creixent i creant llocs de treball en un sector prioritari i estratègic per a la indústria catalana”.

L'alcalde de Molins de Rei, Joan Ramón Casals, va tancar l'acte dedicant unes paraules a l'elecció estratègica de la zona industrial El Pla: “És una excel·lent notícia per a Molins de Rei poder acollir la planta de producció de Scutum. En primer lloc perquè donarà treball a més de 35 persones. En segon lloc, perquè ens posiciona com un lloc idoni per al creixement de negocis amb alt valor afegit. I finalment, perquè arriba al poble una empresa amb vocació d'internacionalització i que aposta per la mobilitat elèctrica i la sostenibilitat, i això vol dir que li espera un futur extraordinari”.

A dia d'avui, el fabricant català té presència a 14 països d'arreu del món com ara França, Itàlia, Alemanya, Regne Unit, Països Baixos, Portugal, Mèxic, Austràlia o Tahití, entre d'altres. Un llistat en continu creixement que, segons la companyia, requerirà de mà d'obra altament qualificada en els processos de fabricació i desenvolupament en la nova planta de Molins de Rei.

La fàbrica, dissenyada amb els seus colors corporatius, verd i blanc, compta amb línies de muntatge i subconjunts, i un punt de control de qualitat amb banc de proves, en el que tècnics i enginyers comproven que els escúters acabats estiguin en perfecte estat per a circular i amb totes les garanties. A més, disposa d'una zona de muntatge de bateries inèdita a Europa. Les noves instal·lacions també compten amb oficines comercials i de màrqueting, un magatzem de vehicles, un altre d'hermètic per a les cel·les de les bateries, aparcament i una zona exterior de càrrega de vehicles elèctrics.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.