Seat comença a construir el laboratori de bateries

Seat ha començat les obres del futur Test Center Energy (TCE), el nou laboratori de bateries de l'automobilística a la planta de Martorell. Amb una inversió de més de set milions d'euros, en aquest espai es provaran diversos sistemes d'energia destinats a vehicles elèctrics i híbrids. Forma part de la inversió de 5.000 milions d'euros que la companyia ja ha anunciat i tindrà una capacitat d'assaig que pot arribar als 1,3 MW de forma simultània.

Es preveu que el TCE, de 1.500 metres quadrats, s'acabarà de construir a finals de 2021. Inclourà diferents espais per a la validació de mòduls de cel·les amb tecnologia liti-ion, bateries de mitjana i alta tensió i diferents carregadors utilitzats en tota la gama de vehicles electrificats. També està previst que disposi de diverses càmeres climàtiques que permetran realitzar proves amb les bateries i mòduls sota condicions tèrmiques extremes, simulant els diferents entorns als que es poden trobar un automòbil durant el seu cicle de vida. Addicionalment, s'incorporarà un laboratori d'electrònica d'alta tecnologia amb l'objectiu de dissenyar, fabricar prototips i construir interfícies per als sistemes d'assajos.

Segons ha dit el vicepresident d'I+D de SEAT, Werner Tietz, el TCE és ''únic a Espanya'' i que demostra el ''pas ferm'' de la companyia i la seva aposta per l'electrificació.

El nou TCE se sumarà al laboratori combinat de bateries de baixa, mitja i alta tensió que la companyia va construir el 2010. Durant aquesta dècada, Seat ha desenvolupat projectes d'investigació nacionals i internacionals i ha fet més de 2.000 casos d'assajos. L'espai compta amb dues càmeres climàtiques i una potència d'assaig de 200kW.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.