Seat construirà una fàbrica d’assemblatge de cel·les de bateries a Martorell

Seat fa un pas més en el seu pla d’electrificació i ha anunciat que construirà una planta d’assemblatge de cel·les de bateries a Martorell. Amb una inversió addicional de 300 milions d’euros, el projecte forma part del PERTE VEC de bateries i tindrà un impacte de més de 400 llocs de treball directes i 100 d’indirectes.

La planta tindrà una superfície de 64.000 metres quadrats, equivalent a nou camps de futbol. Les obres començaran les properes setmanes i s’allargaran fins el 2025. La planta, on es treballarà també amb les cel·les que fabricarà PowerCo a la gigafatoria de Sagunt, estarà connectada amb el Taller 10 on es fabricaran alguns dels cotxes elèctrics del grup Volgkswagen, inclòs el Cupra Raval. Això ajudarà, segons la companyia, a optimitizar els processos logístics i a reduir la petjada de carboni.

El president de Seat, Wayne Griffiths, defensa que les instal·lacions són “fonamentals” per la companyia i que suposen un “impuls” per obtenir una segona plataforma a Martorell. Griffiths destaca que aquest és un “moment clau” per la indústria i tant Seat com el Grup Volkswagen està dedicat “grans recursos a la mobilitat sostenible”. Per això, diu, s’està avançant en convertir Espanya “en un hub de mobilitat elèctrica d’Europa”. En aquest sentit, demana que les institucions també n’estiguin convençudes i creïn el marc legal que asseguri les inversions del sector i impulsi la competitivitat.

La inversió global prevista, superior als 3.000 milions d'euros, és una clara mostra del compromís pel futur de la companyia a Catalunya. Una aposta reforçada per l'impuls del Govern de la Generalitat per fer realitat el projecte 'Future: Fast Forward' a Catalunya, a través d'un ajut directe de 89 milions d'euros fins al 2026. Això serà possible gràcies a la col·laboració entre el Govern i l’automobilística. El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, veu Seat com un “soci estratègic” i qualifica “d’excel·lent notícia” la decisió de Seat.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.