SEAT i l’Ajuntament de Barcelona impulsen la innovació, la mobilitat sostenible i l’atracció de talent

El consistori barceloní i la multinacional automobilística han signat un acord per fomentar la innovació, la mobilitat sostenible, la posada en marxa de projectes emprenedors i la competitivitat industrial, entre altres àmbits d’actuació. L’objectiu és aportar el coneixement de SEAT a la ciutat pel que fa a temes de circulació, recerca i desenvolupament (R+D) i projectes emprenedors amb els quals impulsar noves iniciatives.

El primer projecte fruit d’aquest acord és el Metropolis:Lab Barcelona, el sisè laboratori del Grup Volkswagen, que estarà gestionat per SEAT i tindrà seu a la capital catalana. En aquest banc de proves, més de cinquanta enginyers i professionals altament qualificats analitzaran i buscaran solucions intel·ligents per als reptes que afronta la mobilitat del futur. Una combinació de tecnologia mòbil i dades massives crearà solucions que facin més fàcil, segura i eficient la relació entre el ciutadà, la ciutat intel·ligent i els serveis relacionats amb la mobilitat a les urbs del futur.

La posada en marxa de Metropolis:Lab Barcelona està prevista per al 2017. Durant el primer any, el centre funcionarà amb més de vint especialistes i s’ampliarà fins a unes cinquanta persones en els propers anys. L’equip treballarà en capacitats i competències relacionades amb la mobilitat intel·ligent, combinant dades del vehicle i el seu entorn per desenvolupar aplicacions que utilitzaran totes les marques del Grup Volkswagen que actualment ja gestiona cinc IT-labs al món: dos a Wolfsburg i els altres tres a Berlín, Munic i San Francisco.

El president de SEAT, Luca de Meo, ha volgut destacar el compromís de la companyia amb Barcelona: “És una gran notícia. Hem aconseguit portar-hi un laboratori d’aquestes característiques que s’especialitzarà en gestió digital del trànsit i sistemes de monitorització de vehicles. Barcelona és reconeguda internacionalment com a urbs innovadora, ciutat intel·ligent i pol d’atracció d’inversions. El nou laboratori és part de la nostra contribució per créixer amb la ciutat”.

La companyia, que aposta pel concepte Created in Barcelona per projectar la marca, els productes i els serveis a escala internacional, consolida, mitjançant aquest acord, un compromís de llarga trajectòria a la ciutat que ha quedat plasmat en els últims anys amb nombroses iniciatives. Entre les propostes més recents hi ha la posada en marxa de l’únic centre d’investigació que estudia la mobilitat urbana de Barcelona —Carnet, en què col·laboren la UPC i Volkswagen Group Research. A aquesta iniciativa, se n’hi sumen d’altres com la creació de l’acceleradora d’empreses emergents especialitzades en automoció i mobilitat SEAT Accelerator by Connector, la incorporació de la companyia automobilística com a membre del Consell de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) o la condició de la factoria de Martorell com a sòcia fundadora de la plataforma LIVE, promoguda per l’Ajuntament per implementar el vehicle elèctric i de gas natural comprimit (GNC). En aquest sentit, la companyia fomenta la mobilitat sostenible a la ciutat a través de vehicles propulsats per GNC (la marca ja disposa de tres models amb aquesta tecnologia: el León de cinc portes, el León ST i el Mii). SEAT té previst llançar el primer vehicle elèctric el 2019.

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.