Seat prova fabricar peces amb pellofa d'arròs

Substituir plàstics i reduir la petjada de carboni. Això és el que vol aconseguir Seat amb l'ús d'Oryzite, un nou material fet amb la pellofa de l'arròs. La companyia ha començat un projecte pilot d'innovació i economia circular per utilitzar-lo en algunes parts dels vehicles.

Es calcula que cada any es cultiven més de 700 milions de tones d'arròs a l'any a tot el món, i que un 20%, és a dir 140 milions de tones, són pellofes que es desaprofitàvem. Per això, a la Cambra Arrossera del Montsià es va començar a investigar què se'n podia fer de les 12.000 tones que es cremaven i el van convertir amb Oryzite, un material que barrejat amb altres compostos termoplàstics i termoestables, poden modelar-se.

Seat ha començat a provar aquesta nova matèria primera pels revestiments del Seat León. Segons l'enginyer de desenvolupament d'acabats en interiors de la companyia, Joan Colet, l'objectiu és buscar nous materials per millorar els productes i la pellofa de l'arròs els permet ''treballar en la reducció de plàstics i material derivat del petroli''.

Segons Colet, les peces són més lleugeres i per tant, es disminueix el pes del cotxe i es redueix, així, ''la petjada de carboni''. A més, Colet destaca que és un material renovable que promou l'economia circular i acaba fent un producte ''més verd''. Els assajos consisteteixen en modelar algunes parts del cotxe com la porta del darrere, el doble pis de càrrega del maleter o el revestiment del sostre amb aquesta pellofa d'arròs, barrejada amb poliuretans i polipropilens. Actualment s'estan analitzant els revestiments per saber quanta pellofa és possible utilitzar perquè compleixi el 100% dels requeriments tècnics i de qualitat, que no han de canviar respecte el convencional.

Amb aquest projecte, l'automobilística fa un pas més en la investigació de nous materials renovables per reduir l'ús del plàstic als futurs vehicles. El responsable d'Innovació de Seat, Stefan Ilijevic, defensa que la investigació és ''la via'' per aconseguir ''un futur sostenible'' i que només amb  inversió es podran impulsar nous projectes amb materials que contribueixin a tenir cura del medi ambient.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.