Sense cables ni bateria i amb forma de pop: el sorprenent primer robot tou del món

Podríem ser davant d’un dels somnis fet realitat més perseguits per científics i enginyers: crear un robot tou, completament flexible, i que es mogués de forma autònoma. El seu nom és Octobot, no té bateries ni cables i s'impulsa a través de fluids.  Dissenyat per científics de la Universitat de Harvard, als EUA, el seu objectiu principal seria el de salvar vides.
 
Per moure’s, Octobot, que substitueix materials com el plàstic o l'acer per un cos de gels de silicona, s'alimenta d'una reacció química que propulsa gas cap a les seves potes ondulades. D’aquesta manera, aconsegueix el moviment sense ajuda externa.
Som davant, doncs, del primer robot flexible completament autònom.
És realment autònom atès que disposa d’un "cervell" integrat per un circuit flexible que dirigeix el flux de combustible, òxid d'hidrogen, a través d'uns canals. En el moment en què es pressionen unes vàlvules s'inflen com globus i envien gas a la seva anatomia. Una anatomia, dit de pas, molt petita atès que Octobot mesura amb prou feines 2 centímetres de llarg.
En concret, quan aquests fluids arriben a les potes diminutes de cautxú es produeix el moviment.
 
[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"945","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]
 
Robert Wood, enginyer de la Universitat de Harvard i un dels responsables de la creació del robot, ha declarat  a la revista Nature que "és una analogia del que seria un circuit elèctric, però en lloc de fer circular electrons estem fent passar líquids i gasos".
Finalment, Octobot pretén ser una revolució no només en robòtica, sinó també en el sector mèdic i en el salvament. Gràcies a la seva forma flexible, el robot es podria endinsar en llocs difícilment accessibles, fet que pot ser molt pràctic en operacions quirúrgiques complexes.
Segons ha explicat a la BBC Jonathan Rossiter, del Laboratori de Robòtica de Bristol, Regne Unit, l'equip de Harvard ha aconseguit una cosa única, que investigadors de tot el món portaven temps treballant.
 
FOTO SUPERIOR: Quan les seves petites potes s'omplen de gas es produeix el moviment.
R Truby / M Wehner / L SANDERS / UNIVERSITAT DE HARVARD
FOTO DEL TEXT: L'interior del seu cos és un circuit flexible.
M Wehner ET AL./NATURE
 
 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.