Sis estudiants de l'ESEIAAT dissenyen una plantilla amb residus tèxtils

Amb l'objectiu de crear un producte amb viabilitat comercial que aprofités els residus tèxtils que genera l'activitat esportiva arreu del món, Helena Comas, Ariadna Crespí, Carla González, Paloma López, Virgina Mendizábal i Laura González s'han constituït com a Resportive, un equip a través del qual han aconseguit dissenyar un a plantilla per a calçat esportiu a partir de tornar a posar a la cadena de valor, residus que acabaven cremats. I és que els residus esportius són molt difícils de separar, classificar i reutilitzar, degut al tipus de matèries amb què estan fabricats els productes.

Les estudiants van veure que les plantilles per a calçat esportiu són productes fàcilment reproduïbles aplicant la metodologia de les teles no teixides fent servir productes tèxtils per a la pràctica de l'esport. A més de generar estalvi energètic i no necessitar aigua al procés, aquest sistema aconsegueix taxes de producció molt elevades consolidant el teixit final a gran velocitat. Així, la plantilla ideada conforma una estructura complexa a causa de l'orientació aleatòria de les fibres. El producte final ofereix una aparença de gran flexibilitat, voluminosa i de distribució dels porus que faciliten faciliten l’absorció de la suor, el confort tèrmic, memòria de recuperació de la forma original, adaptació a tot tipus de peus, i la dispersió de l’impacte al saltar o al córrer, sobre tot al taló, punt on es concentren els impactes més agressius durant la pràctica esportiva.

Les sis dones són estudiants d’enginyeria tèxtil de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), i amb aquest projecte ja han estat premiades al certamen Recircula Challenge de la UPC, en considerar-se una solució viable a la problemàtica dels residus tèxtils. Les estudiants ja treballen amb el programa UPC Empren, que els assessora per a fer realitat el producte que han ideat i posar-lo al mercat. Actualment l’equip d’emprenedores està posant en marxa el prototip de plantilla, que es presentarà a la propera edició del Santander Explorer, on les alumnes de la ESEIAAT han quedat seleccionades com a candidatura oficial de la UPC per a aquest concurs.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.