S'obre la convocatòria de la tercera edició del programa per a emprenedors Cleantech Camp

InnoEnergy, Gas Natural Fenosa, Barcelona Activa i la Cambra Municipal de Porto han anunciat el llançament de la tercera edició del programa Cleantech Camp, el qual obre convocatòria de propostes de negoci fins al proper 18 de febrer. La convocatòria s'adreça a qualsevol emprenedor (doctorat, investigador o professional) amb una idea de negoci o empresa en fase inicial que vulguin apostar en el sector de les energies netes.

Com a novetats per a enguany, el programa aterra per primera vegada a Porto, donant l'oportunitat als participants de conèixer l'ecosistema de la zona. Aquest any el soci principal del programa, Gas Natural Fenosa en col·laboració amb InnoEnergy, busca solucions relacionades amb els següents reptes: automatització i control de xarxes de distribució energètica, generació distribuïda i autoconsum, infraestructura per a la mobilitat sostenible (VE + GNV), Realitat Virtual i augmentada per a la infraestructura energètica.

D'entre totes les candidatures rebudes, es seleccionarà un màxim de 15 projectes relacionats amb les següents temàtiques:

1. IOT & AI energia
2. Eficiència energètica
3. Ciutats intel·ligents
4. Energies renovables
5. Mobilitat sostenible
6. Smart grids
7. Ciberseguretat & blockchain energia

Josep-Miquel Torregrosa, business creation officer d'InnoEnergy Iberia, comenta: "Després de més de sis anys accelerant i invertint en start-ups i pimes del sector de l'energia i les tecnologies netes, hem fet servir la nostra experiència i tot el que s'ha après per dissenyar un programa que conté la formació i sessions de treball necessàries perquè qualsevol emprenedor pugui validar i llançar un nou producte o servei al mercat ".

Per la seva banda, Mònica Pont, directora d'Innovació Tecnològica de Gas Natural Fenosa explica: "Cleantech Camp és una iniciativa molt interessant i que té un gran potencial per posar en valor les idees i projectes d'emprenedors i de grups de recerca innovadors. El programa està format per professionals d'alt nivell i des de Gas Natural Fenosa creiem que ens poden ajudar a desenvolupar iniciatives que aportin valor als nostres clients i que contribueixin a la promoció d'energies netes".

El programa té un format molt dinàmic per poder elaborar el pla d'empresa i validar la idea de negoci amb els socis del programa. L'objectiu final és que els participants validin amb el mercat la idea de negoci i creuen l'estratègia d'implementació i llançament adequada.

Els costos de viatge i allotjament a les dues ciutats on es desenvoluparà el programa estaran coberts per l'organització. A més, els participants tindran a la seva disposició espai a Barcelona Activa i a la Cambra Municipal de Porto i tindran accés a l'Innovation Hub de Gas Natural Fenosa per a la realització dels tallers.

Tanmateix, els participants també optaran al programa d'inversió d'InnoEnergy i podran tenir accés a una inversió valorada en 500.000 euros en diferents fases un cop acabat el programa.

En aquesta edició, el programa Cleantech Camp compta amb la col·laboració d'ESADE Business School com Training Partner amb la presència de diferents professionals col·laboradors i professors com el director del programa B2B Sales Management, Oscar Torres, o la professora titular d'Entrepreneurial Finance i directora durant nou anys d'Esade Entrepreneurship Institute, Luisa Alemany. Aquest any, també compten amb l'aportació de COMSA Corporació i CEiia incorporant a tots dos com a socis d'innovació al programa.

El guanyador rebrà 20.000 euros i el primer i el segon finalistes rebran 10.000 i 5.000 euros, respectivament, a més de suport per al creixement i consolidació del projecte amb unes aportacions en espècies amb un valor de 15.000 euros per als projectes amb més potencial d'Espanya i Portugal. Les aportacions les realitzen els knowledge partners del programa Osborne Clarke, Ateknea, SRS i ZBM Patents que estaran presents com a jurats en l'esdeveniment final del programa, que tindrà lloc el 21 de juny.

Les inscripcions per participar al programa es poden realitzar a través del web.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.