S'obren les inscripcions del Women in Data Science Biomedicine 2023

Els interessats ja es poden inscriure a WiDS Barcelona Biomedicine, l'esdeveniment en línia i presencial de l'11 d'octubre de 2023 a l'Auditori del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). WiDS Barcelona Biomedicine serà un esdeveniment  obert i gratuït al públic general, organitzat per l'Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). L'objectiu de la iniciativa Women in Data Science (WiDS) és inspirar i educar els científics de dades a tot el món, independentment del gènere, i donar suport a les dones en aquest camp.

La cerimònia d'obertura estarà a càrrec de Denise Naniche, directora científica ISGLOBAL i Paula Petrone, profesora Asociada a Biomedical Data Science Team ISGLOBAL. Al llarg de la jornada es faran diverses sesions en anglès com Anàlisi d'Imatge per a Aplicacions Diagnòstiques i Tecnologies aplicades a la Salut Ambiental, amb la participació de Carolina Migliorelli investigadora avançada d'Eurecat. Durant la tarda es farà la sessió Epidemiologia i ciència de dades i Salut digital i IA a la clínica. Finalment es portarà a terme una taula rodona en castellà, Gènero y diversidad en ciencia i empresa. L'esdeveniment finalitzarà amb l'entrega del premi al millor pòster i unes declaracions de cloenda a càrrec de Paula Sol Ventura i Nataly Buslón. Cada una de les sessions serà seguida per un debat amb els ponents i un espai de networking. 

WiDS Barcelona Biomedicine és un esdeveniment independent organitzat com a part de la conferència anual WiDS Worldwide organitzada per la Universitat de Stanford i més de 150 ubicacions a tot el món, que presenta dones que fan un treball destacat al camp de la ciència de dades. Aquest promou la diversitat de gènere visibilitzant el treball de científiques líders en el camp de la biologia, la biomedicina i la salut digital. 

Les embaixadores de WiDS

WiDS Barcelona Biomedicine és un esdeveniment independent organitzat per Nataly Buslón, Karen Gonçalves, Paula Petrone i Paula Sol Ventura. Petrone és doctora en Biofísica per la Universitat de Stanford i una de les organitzadores de WiDS. El seu camp d'especialització és la integració i extracció d'informació heterogènia a la intersecció de la química, la biologia i la medicina, mitjançant l'anàlisi de dades i l'aprenentatge automàtic. Al llarg de la seva carrera professional ha desenvolupat diversos models d'aprenentatge automàtic aplicats al descobriment de fàrmacs. El seu treball postdoctoral en Neurociència al Barcelona Brain Research Center combina la imatge i l'aprenentatge automàtic per predir la malaltia d'Alzheimer precoç abans de l'aparició del declivi cognitiu.

En els darrers anys, ha exercit com a assessora de ciència de dades per a empreses farmacèutiques i startups biotecnològiques i ha dirigit equips de ciència de dades centrats en l'anàlisi d'evidències del món real basades en dades de pacients per entendre les malalties humanes i fer que el desenvolupament de fàrmacs sigui més eficient. Actualment és professora de recerca associada a ISGlobal al capdavant de l'equip de ciència de dades biomèdiques.

També organitzen Nataly Buslón, assessora sènior Artificial Intelligence Gender STEM a UN Women i assessora en intel·ligència artificial del Banc Interamericà de Desenvolupament. A més, és CEO i fundadora d'UyRedes, una associació internacional de professionals de l'acadèmia i empresa d'Uruguai a l'exterior. Paula Sol Ventura, clínica i investigadora postdoctoral a ISGlobal, també forma part de l'organització. També és cofundadora de KOSMA, un observatori global de salut ambiental i malalties. I finalment, Karen Gonçalves, investigadora postdoctoral a l'equip de ciència de dades biomèdiques, ISGlobal, i experta a CINEA, l'agència executiva europea de clima, infraestructures i medi Ambient.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.