Sony aposta per la intel·ligència artificial

Sony també treballarà per desenvolupar un sistema d’intel·ligència artificial. Després de l’aposta de Toyota, un altre dels gegants japonesos, Sony,  torna a investigar en aquest àmbit després d’iniciatives com el robot QRIO i el gos AIBO que durant l’any 2006 van quedar aturades per problemes financers de la companyia.

El mercat avança cap els sistemes basats en intel·ligència artificial i les empreses cerquen una participació activa en aquests sistemes. Sony vol reprendre aquest camí que va abandonar fa una dècada i aposta, de manera progressiva, per la IA fins el punt de pronosticar-lo com el departament més rendible per a l’empresa.

La inversió l’està fent en Cogitai, una corporació californiana dedicada a recerques en intel·ligència artificial basades en aprenentatge continu i autònom a partir de la relació que existeix amb el món real. Amb només un any d’història, ha cridat l’atenció del gegant Sony.

El CEO del laboratori de ciències de Sony, Hiroaki Kitano, ha anunciat que “construirem un negoci sòlid en intel·ligència artificial, amb l'objectiu de convertir-ho en una important font d'ingressos per a la companyia, amb la idea que es converteixi en el negoci principal, el pilar que sostingui tots els negocis i desenvolupaments”. Kitano ha afegit que “el primer dispositiu derivat de la col·laboració amb Cogitai apareixerà l’any 2017”.

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: SONY

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.