Splendid Foods guanya el Premi Indústria 4.0

Amb el projecte EMBOT-ITs, que incorpora intel·ligència artificial i big data a la curació dels embotits, de l’empresa Splendid Foods, ha guanyat el Premi Indústria 4.0 que s’atorga cada any en el Fòrum Indústria 4.0 celebrat aquest divendres.

El projecte inclou el disseny i la implementació d’un sistema de monitoratge amb dispositius IoT que recull dades del procés de curació que són processades i analitzades amb l’ajuda d’algoritmes d’IA que també detecten les possibles anomalies del procés. Segons expliquen els seus responsables, s’ha incorporat, dins els assecadors, una solució de monitorització basada en aquesta xarxa de dispositius IoT instal·lats de forma fixa als carros on es pengen els embotits, identificats amb tags RFID. Després, s’analitzen les dades, i s’elimina el soroll i els punts anòmals a les senyals dels sensors. També es fan servir algoritmes per a la detecció d’anomalies en temps real enfocats a obtenir una bona qualitat en les dades originals, notificant als responsables dels equips la seva revisió, reparació o substitució. Per predir el temps de curació, s’han desenvolupat fins a cinc models predictius.

Albert Garcia Gasull, propietari d’Splendid Foods, ha rebut amb “sorpresa” el reconeixement rebut en un fòrum tecnològic per part d’una empresa “que fa fuets i llonganisses”. Garcia “molt content i orgullós” per tot l’equip que treballa “dur”, reconeix que no provenir del sector els permet “el luxe” de qüestionar-se “com es fa tot permanentment”, i la tecnologia és una part de tots aquests processos productius.

Els tres accèssits del Premi Indústria 4.0 han anat a parar a Wideum Solutions, per haver desenvolupat Twin Eye, una assistència remota per a la reparació i manteniment d’equips industrials, Industrias Puigjaner, per un sistema automàtic de detecció de qualitat i desviacions de procés en màquines de deformació incremental de metall per rotació, i IUL, per l’IPeak, un lector de tests ràpids fabricat amb impressió 3D i plenament personalitzable. És una solució que, mitjançant la captura de la imatge del test en el seu processament que proporciona una interpretació dels resultats objectiva, i permet una major traçabilitat de les mostres alhora que en garanteix la protecció de dades.

Els Premis Indústria 4.0 s’han donat aquest divendres durant el Fòrum Indústria 4.0 organitzat per la Comissió formada per membres del Col·legi d’Enginyers Agrònoms de Catalunya, del Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, d'Enginyers Industrials de Catalunya, del Col·legi d’Enginyeria Informàtica de Catalunya, de l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i de l’AIQS.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.