Submarins de petit format i d’ús civil fabricats a Sant Cugat

L’empresa fabricant de maquinària de precisió Gutmar, de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) i que desenvolupa part de la seva producció al Polígon Can Magí de Sant Cugat del Vallès (Barcelona), ja construeix submarins de petit format i ús civil per encàrrec de la companyia nord-americana Tritón. 

Els submarins costaran entre tres i sis milions d’euros cada un, segons ha explicat Joan Martorell, president executiu de Gutmar, i seran d’ús civil, ja sigui per a la investigació científica o bé per a fer-ne un ús lúdic. Són submarins de dues a 24 places i molt buscats per a projectes de recerca científica, per investigació, per turisme i també com a ús lúdic. Medeixen quatre per dos metres i poden baixar a 300, 500 i 1.000 metres de fondària.

Un cop fabricats, es distribuiran per Europa, juntament amb algunes peces que els hi ha encarregat Tritón. “Estem especialitzats en peces crítiques, aquelles que si fallen, l’aparell es perd. És molta responsabilitat”, ha destacat Martorell. La tecnologia que fan servir a Gutmar ha fet possible que tinguin molta experiència en fabricar peces per avions, helicòpters, peces per a robòtica i per a màquines de biomedicina. 

Aquest acord ha obert la porta a la participació de Gutmar en altres projectes relacionats amb submarins i molt més ambiciosos tecnològicament que encara estan en fase de definició.

En expansió

Gutmar es troba immersa en una expansió empresarial des que van decidir traslladar una part de la producció de la seva planta de l’Hospitalet a una de les naus que la multinacional Delphi va deixar buida. “La implantació no ha estat fàcil, però era estratègic per a l’empresa per consolidar la seva expansió i ser creïbles com a empresa gran i amb un creixement important”, ha afirmat Joan Martorell. 

El trasllat al polígon de Can Magí ha anat acompanyat de mesos d’obres, sanejament i inversions de més de dos milions d’euros. Entre aquesta inversions hi ha la compra d’una de les primeres màquines a Europa que permet fer les peces en vertical i horitzontal d’una sola vegada. A més, la nova planta de Sant Cugat ja ha rebut les certificacions que necessiten els proveïdors d’Airbus.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.