Torna el MWC, buscant la normalitat

Les cues per entrar, les maletes, les corredisses, els estands, les novetats... El recinte firal de la Gran Via torna a lluir amb una nova edició del Mobile World Congress que es comença a assemblar a la d’abans de la pandèmia. S’espera que pels set pavellons que ocupa hi passaran entre 40.000 i 60.000 congressistes de prop de 200 països, més de 1.800 expositors i més de 1.000 ponents.

“No podem amagar l’eufòria de tornar a retrobar-nos després de dos anys de pandèmia”, explicava en declaracions als Fulls d’Enginyeria, el director del programa Talent Digital de la Mobile World Capital Barcelona Jordi Arrufí. Des de la Mobile World Capital contribueixen en organitzar del congrés però també treballen per a generar projectes “d’impacte en l’economia i la societat digital”. Un exemple, el mostraven aquest matí: les possibilitats del Low-Code.

Es tracta de l’aplicació d’aquest tipus de codificació en el cotxe elèctric i autònom de BCN eMotorsport, l’equip de motor l’ETSEIB. Segons ha explicat la team leader de l’equip, Marta Miranda, NTT Data han desenvolupat un software perquè professionals” amb poca experiència” puguin fer una aplicació prou complicada per controlar un cotxe autònom. La tecnològica els va demanar poder aplicar el software al vehicle amb què treballen i el resultat és que des d’un mòbil, es podria conduir “com si fos una joguina”. “Una persona que no entén de programació pot fer una aplicació complexa per fer tot això”, conclou Miranda.

Video

Fa unes setmanes, la Mobile World Capital Barcelona i NTT Data ja van presentar un estudi on auguraven un paper destacat d’aquest tipus e sistema de codi en el futur . Arrufí creu que cada vegada són més les empreses que utilitzen el low code per a aplicacions accessòries però també per “tecnologia crítica” que pot ser útil per al negoci, com pot ser la logística, les vendes o altres. Per demostrar la força que podran tenir doncs, els anomenats “desenvolupadors ciutadans”, que sense formació molt especialitzada en TIC podran assumir aquesta feina, la MWC Barcelona ha aprofitat l’aparador del Congrés per mostrar

Per Arrufí, aquest sistema permet ”democratitzar el desenvolupament de tecnologia, software i programari”. Destaca que alguns analistes, com Gartner, auguren que el 2023 hi haurà més “desenvolupadors ciutadans” que no pas programadors. Arrufí però, reconeix que no els substituiran sinó que permetran reduir “l’escletxa” actual.

El MWC, un aparador

Les grans marques com Android, Microsoft, Samsung o Cisco són algunes de les companyies que exposen novetats, productes i possibilitats en els metres quadrats de la fira sempre buscant la màxima notorietat que puguin en un espai i en un entorn cridaner. El 5G, el metavers i les seves possibilitats o les futures tendències en indústria intel·ligent -com ara el robot barman intel·ligent que mostra Raimat- també es poden veure passejant pels diversos pavellons.

Catalunya looks up

Catalunya també aprofita el certamen per donar a conèixer la seva tecnologia i la seva política en innovació. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, han visitat el Congrés i l’estand del Govern que, enguany, porta el lema ‘Catalunya looks up’, fent especial referència a les polítiques del sector espacial de l’executiu català. Per Aragonès, durant uns dies Catalunya se situa com “la capital digital del món” i ha defensat que l’estand és una oportunitat per “explicar-se al món”. Per la seva banda, Puigneró ha manifestat que aquesta edició del MWC és “de la recuperació”. “Catalunya mira cap amunt, cap al progrés i el futur, cap aquesta economia de l’espai, un sector ple d’oportunitats”, ha afegit.

Tags
El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.