Tot a punt per la nova edició del Fòrum Indústria 4.0

"El futur de la indústria no només passa per la necessitat d'estar al dia amb les tendències i novetats, sinó que cal veure com s'estan aplicant aquestes tecnologies en els sectors industrials catalans, fer un repàs dels temes més moderns com la IA, IoT o la fabricació additiva". Amb aquesta frase, el director general d'Enginyers Industrials de Catalunya, Pere Homs, fa una crida als professionals de la indústria 4.0 a participar al Fòrum Indústria 4.0, en la seva vuitena edició, que tindrà lloc dimecres vinent, 15 de maig, al DFactory Barcelona de la Zona Franca. L'esdeveniment té per objectiu compartir les maneres d'implantar les diferents tecnologies que engloba el terme, combinar-les i estudiar-les en profunditat.

L'acte espera reunir unes 200 persones al DFactory on "també farem una mirada en detall del sector logístic i les seves aplicacions en aquest àmbit" ha afegit Homs. "Els enginyers han de ser-hi, no només pel vessant tecnològic sinó pel relacional, ja que han d'estar connectats amb l'ecosistema 4.0 per ser més eficients i competitius" ha sentenciat el director.

La jornada està impulsada per la Comissió de Transformació Digital, integrada per diferents col·legis professionals. Els encarregats, respectivament, dels discursos inaugurals i de cloenda seran Maria Salamero, presidenta de l'Associació, i Pere Navarro, delegat especial de l'estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona.

Al Fòrum participaran professionals destacats del sector com Laura Tremosa, que exposarà els aprenentatges de la darrera Hannover Messe 4.0. La transformació digital del sector de la logística serà el primer tema que es discutirà en una taula rodona on intervindran Félix García, responsable d'R+D a Bleecker Technologies, Carlos Rosales, CTO de Gandolapp, Òscar Calaf, CEO de Hardman i Miguel Sirvent, managing director a True Cold.

També es parlarà sobre tecnologies 4.0 i la seva situació actual i futura a través de les ponències de quatre professionals del sector que destacaran quatre de les principals tendències del sector, Internet of Things, intel·ligència artificial, visió artificial i 3D. A més, tres empreses catalanes, Chatu TechGèdia EspanyaPosimat, compartiran experiències d'implantació de solucions d'Indústria 4.0.

L'automatització de processos, la intel·ligència artificial, la robòtica avançada, la impressió 3D i altres tecnologies emergents com el big data, la computació al núvol i la realitat augmentada són les principals responsables d'un nou canvi de paradigma en la producció industrial.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.