Transició verda, IA, innovació i tecnologia espacial al New Space Economy Congress 2025
Amb un programa centrat en les aplicacions de la tecnologia espacial per a la sostenibilitat, el New Space Economy Congress 2025 ha congregat aquest dijous i divendres més de 800 persones interessades en les novetats del sector espacial en termes de regulació, estratègies governamentals, tecnologies i cooperació internacional, així com els avenços impulsats per la intel·ligència artificial i la innovació espacial i l'impacte transversal de les tecnologies espacials en la vida quotidiana pel que fa a la sostenibilitat, la gestió del clima i la cura del medi ambient, desenvolupant-se al voltant del tema "NewSpace per a una transició verda".
El congrés ha arribat a la seva quarta edició amb l'objectiu, una vegada més, de donar a conèixer les darreres tendències i beneficis de la indústria espacial promovent l'intercanvi de coneixements i la generació de negoci entre els assistents. Per les més de 20 conferències i taules rodones han passat més de 50 ponents de renom local i internacional, entre els quals destaquen Stephen McCall, assessor del Senat dels Estats Units i cap d'afers governamentals a Firefly Aerospace; Rika Nakazawa, Chief Strategy & Innovation Officer a NTT Data; Juan Carlos Cortés, director de l'Agència Espacial Espanyola (AEE), i Marta Miralles Bover, responsable del GRAF dels Bombers de la Generalitat de Catalunya a les Regions d'Emergències de Tarragona i Terres de l'Ebre.
A més de conferències i taules rodones, el New Space Economy Congress 2025 ha comptat, com en edicions anteriors, amb espais de networking i B2B, així com amb tallers interactius que oferiran experiències pràctiques amb líders del sector, per a poder fomentar les oportunitats de contacte, intercanvis de coneixement i generació de negoci.
El New Space Economy Congress està organitzat per la Generalitat de Catalunya i la Cambra de Comerç de Barcelona. Està consolidat com un esdeveniment de referència i com un punt de trobada per als actors de l'ecosistema espacial. A més, compta amb la col·laboració d'i2CAT, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i Knowledge Innovation Market Barcelona (KIMbcn).