Tret de sortida als Premis DonaTIC 2021

A partir del 20 de març i fins el 19 de maig, es podran presentar les candidatures per als premis DonaTIC, els guardons que atorga el departament de Polítiques Digitals de la Generalitat amb el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines STEM.

Els premis estan agrupats en tres àmbits: professional, acadèmic i de revelació, i de divulgació i i iniciatives referents. Tenen vuit categories  i dues subcategories (emprenedora, empresària, professional, acadèmica-investigadora, divulgadora, revelació, estudiant TIC – Universitària i FP- i iniciatives referent).

Les candidatures presentades les avaluarà un jurat integrat per professionals del sector tecnològic de reconegut prestigi del món acadèmic, empresària, institucional i associatiu. El jurat comptarà amb un comitè tècnic i un comitè d'honor. El comitè tècnic valorarà les candidatures i en triarà sis semifinalistes per a cadascuna de les categories, mentre que el comitè d'honor seleccionarà les tres candidatures finalistes i la guanyadora de cada categoria.

Els premis, que ja celebren la setena edició, s'han consolidat com a referent en el reconeixement i la divulgació del paper i el talent de les dones en l'àmbit tecnològic. Des de 2015 s'hi ha presentat 461 candidatures.

Ajuts a l'emprenedoria en femení

Des de Polítiques Digitals s'ha obert una nova convocatòria per sol·licitar subvencions d'entre 15.000 i 35.000 euros, en el marc del Pla DonaTIC. Són ajuts que tenen per objectiu impulsar l’emprenedoria digital femenina com a instrument clau per augmentar la presència i el lideratge de les dones en l’àmbit tecnològic. Per optar-hi, els equips han de tenir una dona o més a l'equip fundador. No cal que sigui CEO però si que ha de formar part de l'equip directiu. També cal que l'equip estigui compromès amb el creixement de l'empresa i dediqui la major part del temps de treball a l'empresa. A més, la companyia ha de tenir potencial de creixement, base tecnològica i estar establerta a Catalunya amb més d'un any i menys de tres de vida des de la seva constitució.

Els criteris que es tindran en compte per determinar la quantia de les subvencions són: el cost del projecte, els altres ajuts rebuts, la puntuació obtinguda pels criteris de valoració i les disponibilitats pressupostàries.

''Necessitem dones en el sector TIC''

Les bases dels setens premis DonaTIC i de les noves subvencions per a empreses emergents s'han explicat aquest dijous en un acte a la Casa Llotja de Mar amb el conseller Jordi Puigneró i la directora general de Societat Digital, Joana Barbany. El conseller Puigneró ha destacat que ''parar de dones i tecnologia és parlar del futur del país'' i ha assegurat que per ser un país ''capdavanter'', s'ha d'impulsar el talent femení i fomentar les vocacions tecnològiques entre les noies. ''Necessitem dones en el sector TIC, però sobretot dones que lideren el sector TIC'', ha manifestat Puigneró.

La directora general, Joana Barbany, ha recordat que l'objectiu dels guardons és reconèixer el paper de les dones TIC en el món professional i visibilitzar-les. Per això, ha fet una crida al sector empresarial perquè ajudin en aquesta tasca de reconèixer el paper de la dona en un sector rellevant. Barbany ha fet també una crida a totes les dones TIC a presentar candidatures: ''Ens hem d'atrevir a presentar-nos-hi, perquè totes som referent''.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.