Uber assoleix la fita de recórrer 160 km amb un camió sense conductor als EUA

Mentre seguim esperant que la conducció de cotxes autònoms sigui una realitat en els nostres carrers, Uber segueix fent passes fermes. Els seus cotxes autònoms ja circulen en els carrers de Pittsburgh als Estats Units d’Amèrica. I, ara, ha assolit una fita en el sector del transport de mercaderies i de la conducció sense humans al volant sense precedents.

Un camió Volvo amb remolc de 18 rodes ha recorregut 160 km per fer el lliurament d’una mercaderia, 51.744 llaunes de cervesa, sense conductor.

Aquest pas important ha estat possible gràcies a l’adquisició el mes d’agost de l’any passat d’Otto, una startup especialitzada en crear tecnologia de conducció autònoma per a camions, per part d’Uber. El cost de l’operació va ser de 680 milions de dòlars.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"1031","attributes":{"alt":"","class":"media-image","typeof":"foaf:Image"}}]]

Des del punt de vista tècnic, el camió estava equipat amb dues càmeres per a la detecció de carrils, un sensor LIDAR per a l'entorn 3D, dos sensors de radar frontals per detectar obstacles i vehicles a la carretera, així com un sensor GPS per determinar en tot moment la ubicació del vehicle. El camió estava programat per no excedir la velocitat mitjana de 88,5 km / h.

El viatge es va dur a terme per una de les carreteres de Colorado als Estats Units, un recorregut total de 194 quilòmetres dels quals 160 quilòmetres van ser sense conductor. El conductor es trobava a la cabina de descans durant les dues hores i mitja de recorregut . El camió va ser monitorat en tot moment per Otto via remota i va ser custodiat per una patrulla de Colorado durant tot el recorregut.

El sector logístic pot haver viscut un esdeveniment determinant per al seu futur pròxim.

 

 

 

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.