Uber i la NASA uneixen forces en el projecte dels taxis voladors

Uber ha trobat un nou soci en la NASA, fet que els permetrà arrencar amb les proves l’any 2020 a la ciutat nord-americana de Los Angeles.

UberAIR

A més de Los Angeles, Uber apunta a portar el nou servei UberAIR a la ciutat de Dallas, Texas, regions perfectes per aplicar la idea, ja que tenen una gran quantitat d'embussos de trànsit. Uber comptarà amb el suport de companyies com Embraer, Bell Helicopter, Pipistrel, Aurora Flight Sciences i Mooney Aviation, responsables de subministrar les aeronaus i els pilots, mentre que Uber només posarà el programari i es portarà una comissió per cada viatge.

La NASA serà la responsable de desenvolupar un nou sistema de gestió de trànsit aeri, la qual cosa permetrà tenir un control de totes les aeronaus mentre estan a l'aire i en els centres d'enlairament. En aquesta primera etapa, totes les aeronaus seran elèctriques, estaran disponibles per a viatges curts i garantiran la suficient autonomia per transportar persones.

La companyia assenyala que UberAIR serà completament diferent d’UberChopper, ja que aquest últim va ser ideat com un servei de luxe amb helicòpters on els preus superaven els milers de dòlars. UberAIR apunta a ser una espècie d’UberX, on la idea és tenir un servei que cobreixi les rodalies amb tarifes assequibles per a qualsevol persona.

Uber ja compta amb el suport del govern de Los Angeles i ara només falta el certificat d'operació de la FAA (Administració Federal d'Aviació), qui ha classificat aquest projecte com a "avió comercial de servei", pel que exigeixen a Uber almenys dos anys de proves. Després d'això hauran de lliurar documents on s'especifiquin les mesures de seguretat de l'aeronau i els detalls sobre la fiabilitat de les bateries. Una vegada que tot estigui llest i aprovat, se'ls lliurarà la llicència de servei i podran arrencar amb el servei públic, fet que estimen que succeirà l’any 2023.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.