Un 34% de les empreses catalanes invertirà en transformació digital el 2022

El 23% de les empreses catalanes preveu invertir en transformació digital aquest 2022, nou punts més que el 2021. És una de les conclusions del Baròmetre de la Innovació a Catalunya elaborat per ACCIÓ, que per primera vegada analitza aquest tipus d’indicadors a través d’una enquesta fet a 1.200 empreses de més de nou treballadors. A més, el 43% de les empreses preveuen invertir en transformació verda, 10 punts més de les que ho van fer el 2021.

El mateix Baròmetre assenyala que l’Internet de les Coses (IoT), el big data i la intel·ligència artificial van ser les tecnologies més incorporades el 2021. També que el 32% de les empreses van dur a terme actuacions per a la transformació verda, amb la recuperació de recursos i utilització de materials reciclats, amb l’aprovisionament de materials certificats amb criteris sostenibles i amb inversions en el cicle de producte, model de negoci o procés de producció.

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha donat a conèixer aquestes dades a la Hannover Messe, el certamen més important del món de l’àmbit de la indústria 4.0 que té lloc aquesta setmana a Alemanya. Torrent considera “molt rellevant” que cada cop més empreses incorporin tecnologies vinculades a la indústria 4.0 perquè és “l’única via cap a la competitivitat en el context actual”. Pe conseller, que creixi l’interès per aquestes tecnologies és “la prova que Catalunya seguirà sent un pol de referència a Europa, plenament adaptada a les demandes d’una activitat industrial digitalitzada i sostenible”.

La fira compta amb més de 200.000 visitants i 5.500 expositors industrials de tot el món, així com la participació d’autoritats com el canceller d’Alemanya, Olaf Scholz, o el primer ministre de Portugal, António Costa.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.