Un dron aquàtic per automatitzar tasques del Port

GPASEABOTS empresa del grup GPAINNOVA, ha dissenyat i fabricat un dron aquàtic en un projecte conjunt amb el Port de Barcelona que vol resoldre les necessitats d'aquesta institució en matèria d'hidrografia, anàlisi de l'aigua, inspeccions, recerca, salvament, vigilància i neteja. És un model SB100 i presenta alguns avantatges respecte les embarcacions convencionals com ara la seva relació cost-eficiència, sense risc humà, rapidesa en els desplaçaments, facilitat d'ús, respecte pel medi ambient. A més, proporciona dades a temps real des de terra. D'aquesta manera, el dron és una plataforma versàtil i multifucional que permet automatitzar algunes tasques i accedir a zones de risc. Aquest dimarts ja s'ha fet la primera prova pilot.

Pau Guasch, cofundador i manager de GPASEABOTS destaca que aquesta ''plataforma multipropòsit'' permetrà automatitzar en un sol operador un seguit de tasques i es podran visualitzar les dades ''a temps real des de terra''. Pau Sarsanedas, confundador i CEO del grup GPAINNOVA, s'ha mostrat satisfet perquè el projecte ha esdevingut ''una realitat exitosa'' d'una tecnologia diferenciada de la resta de divisions del grup però ''amb sinèrgies evidents i imprescindibles''. Per la companyia, el projecte és una bona mostra de col·laboració per treballar amb cooperació el disseny d'un vehicle de superfície, no tripulat, a mida i personalitzat.

El cap de Medi Ambient del Port de Barcelona, Jordi Vila, defensa que és un ''primer pas'' per avançar cap a l'automatització dels treballs de camp i que permetrà aprofundir en el coneixement de l'entorn marí d'una manera molt diferent a l'actual. Per Vila, l'eina servirà per fer ''un seguiment acurat'' de la qualitat de les les aigües portuàries, realitzar la presa de valors de paràmetres en temps real, ajudar en el procés de resposta en cas de vessament, inspeccionar la sortida de fluvials o aigües residuals a les dàrsenes, fer el seguiment dels sediments", entre d’altres.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.