Un nou programari dona la solució per poder endollar i gestionar tots els cotxes elèctrics

Aquest nou software ve de la mà de l’start-up catalana Etenic, nascuda a Tarragona. Amb aquesta tecnologia s’aconsegueix controlar i enllaçar tots els carregadors de cotxes elèctrics, cosa que fa que sigui molt pràctic, ja que permet poder recarregar el vehicle sigui quina sigui la marca. 

“Per accedir a la xarxa pública de carregadors per al cotxe es necessita una targeta i el problema radica en què cada municipi en té una de pròpia”, explica Jorge Ríos, CEO d’Etecnic. Per aquesta raó no és pràctic desplaçar-se fora de la ciutat si no es té la targeta de l’altra població on es vol anar, perquè no es podrà carregar el cotxe en un estacionament públic. 

El programari d’Etecnic té l’objectiu de coordinar tots els tipus de targetes i gestionar simultàniament i de manera remota diferents punts de recàrrega. Aquesta eina recull 60 dominis, 130 carregadors i més d’un miler d’usuaris. A més, ofereix informació sobre cadascun dels endolls, el seu preu, la potència i altres característiques. També incorpora un sistema de guia per GPS per tal que els conductors puguin trobar els punts de recàrrega mitjançant el telèfon, ja que l’aplicació està tan disponible per a iOS com per a Android.

 Aquests tipus d’eines són fonamentals perquè la gent aposti per un vehicle elèctric sense por de quedar-se sense bateria i no poder recarregar-lo en altres llocs a banda de la ciutat en la qual es resideix. Així, és com es dona un pas més cap a la utilització del cotxe elèctric, eliminant el tòpic que solament es poden utilitzar per viatjar per poblacions, sinó que aquest també serveix per fer trajectes llargs.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.