Una agència de premsa xinesa presenta uns periodistes virtuals creats amb intel·ligència artificial

Semblava que ho havíem vist tot fins que Xina ens ha tornat a sorprendre. Aquest cop ha estat l'agència de notícies Xinhua, que depèn del govern de Pekín, la qual ha informat sobre els seus nous periodistes virtuals. Aquest model està pensat per ocupar els llocs de treball que fins ara han estat destinats als presentadors dels telenotícies.

Durant la Conferència Mundial d'Internet celebrada al novembre de 2018, l'agència de premsa ha donat a conèixer els seus nous presentadors mitjançant un vídeo. En ell es pot veure una mostra del convincent i creïble que poden arribar a ser aquests productes d'intel·ligència artificial.

Per mostrar el presentador, s'utilitza una imatge feta a una persona real, incloent algunes gesticulacions. Tanmateix, els moviments de la boca són fruit d'un algoritme que s'encarrega també de modular la veu. És l'únic matís a millorar que es troba a l'exemple: una petita manca de modulació i gesticulació que doni al presentador virtual encara més credibilitat.

Aquest moviment de Xinhua, l'agència xinesa, és la primera aplicació pràctica de les possibilitats que ofereix la intel·ligència artificial a escala periodística. Ara per ara, l'agència dóna un pas endavant i el seu nou presentador promet treballar sense descans per mantenir informats els seus espectadors. Aquest podria ser el principi de la fi pels milers de periodistes que, dia rere dia, transmeten les notícies a milions de persones de tot el món a través dels diferents canals d'internet i televisió.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.