Una nova carretera capaç de recarregar vehicles elèctrics

L’empresa francesa Colas, subsidiària de Bouyges, ha desenvolupat una carretera solar anomenada Wattway. Aquesta infraestructura, fruit d’una col·laboració amb l’Institut Francès per la Energia Solar, produeix energia renovable per recarregar vehicles elèctrics.

Wattway és una carretera fotovoltaica amb plafons formada per cèl·lules fotovoltaiques incrustades en un substrat de multicapes. Aquestes cèl·lules recullen l’energia solar a través d’una fina pel·lícula de silicona policristalina que permet la producció d’electricitat. A la part inferior dels plafons hi ha una connexió al mòdul lateral que acull els components elèctrics de manera segura.

Els panells poden ser utilitzats a qualsevol carretera del món i són capaços d’aguantar la circulació de qualsevol vehicle. Amb un gruix de dos mil·límetres i dissenyats per llargues durades i per aguantar derrapades, els plafons Wattway s’instal·len directament en el paviment sense cap tasca addicional d’enginyeria civil.

Protegida per dues patents, aquesta tècnica proporciona a la carretera una nova funció: la producció d’energia neta i renovable i lògicament l’ús convencional de mobilitat. Wattwat és capaç de proveir d’energia a semàfors, senyals, tramvies, com també a llars i oficines. Com a exemple, una secció d’un quilòmetre de plafons Wattway és possible subministrar energia a semàfors d’una ciutat de 5.000 habitants.

REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: Autobild

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.