Una pèrgola fotovoltaica subministra energia solar a la plaça del Centre de Barcelona

La reurbanització de la plaça del Centre, situada entre els districtes de les Corts i Sants-Montjuïc, ha permès la instal·lació d’una pèrgola fotovoltaica que subministra energia solar a 25 lluminàries i al tram de l’avinguda de Madrid que la creua.


La pèrgola, de cinc metres d’alçada i una potència de 12,48 kWp, carrega quinze bateries de ió liti situades en una sala especial sota la plaça. Els mòduls fotovoltaics, que s’han combinat amb mòduls de peces de fusta per formar un umbracle, s’han col·locat de manera horitzontal sobre la coberta, que té una inclinació del 5%, per evitar que l’aigua de la pluja, que també neteja les plaques, quedi estancada en la part superior.
Amb aquest nou sistema, amb què es carregaran les bateries durant el dia i es farà servir l’energia acumulada per il·luminar la zona durant la nit, es preveu cobrir amb energia neta i renovable el 70% de la demanda elèctrica anual de l’enllumenat públic de la plaça. Aquest percentatge serà del 100% entre els mesos d’abril i agost. En cas que les bateries arribin al màxim nivell de descàrrega, la instal·lació es connectarà automàticament a la xarxa per garantir la il·luminació adequada de l’espai en tot moment.
La pèrgola, a més, compta amb un disseny que permet que, a l’estiu, hi hagi ombra a l’espai de jocs infantils i, alhora, a l’hivern, hi toqui el sol.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.