Una proposta de l'ETSEIB guanya la fase nacional d'Innovatom

Una altra vegada el projecte guanyador que representarà Espanya a la fase internacional del concurs Innovatom 2024 tindrà segell ETSEIB. L'equip integrat per Adrián González BrionesGermán López AdamuzVerónica Zaldivar Sánchez i Pablo Osés Ezquerra, estudiants del màster universitari en Enginyeria Nuclear, han aconseguit fer valer la seva proposta a la fase nacional del concurs, organitzat per la Societat Nuclear Espanyola, mitjançant la Comissió d'Ocupació i Desenvolupament Professional i Joves Nuclears, a una iniciativa anual organitzada per l'ENS-YGN (European Nuclear Society Young Generation Network) que involucra diferents països europeus.

La proposta de l'equip, anomenat Argonova, va ser la més valorada entre els membres del jurat del concurs l'abril passat. Ara, l'equip  té l'oportunitat de demostrar la seva vàlua a Sofia, Bulgària, el 27 de juny vinent. En aquesta ocasió, els guanyadors nacionals hauran d'exposar la seva proposta a la final europea davant d'un tribunal internacional en un màxim de 8 minuts. La final nacional de la primera edició també la va guanyar un equip d'estudiants de l'ETSEIB que, finalment, va acabar proclamant-se guanyador de l'I4N 2023 Europa. 
 

bàner

 

Segons l'Organisme Internacional d'Energia Atòmica (OIEA) i l'Agència
per a l'Energia Nuclear (OECD-NEA)
, l'energia nuclear i les seves aplicacions múltiples exerceixen un paper fonamental en la consecució dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) establerts per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2015. En aquesta competició, els joves talents han d'aplicar el seu coneixement i forçar la creativitat per impulsar el progrés social a través dels ODS, aportant solucions i innovacions basades en l'ús de l'energia nuclear.

El concurs consta de tres fases, la primera és el concurs nacional. En aquesta fase inicial, cada país organitza un concurs d'àmbit nacional amb el seu propi format, lliurables i Tribunal. Del concurs nacional resulta un equip guanyador per cada país involucrat. Després, l'equip guanyador de cada nació té l'oportunitat d'assistir a la final europea i, si resulta guanyador, es convidat a la Final Internacional que, en aquesta edició, tindrà lloc durant el congrés International Youth Nuclear Congress (IYNC) del 29 de setembre al 4 d'octubre del 2024 a Abu Dhabi, EAU.

En tots dos esdeveniments finals, els equips participants hauran d'exposar la seva proposta davant d'un Tribunal internacional en menys de 10 minuts. A l'Innovatom poden presentar-se estudiants i professionals nascuts després de 1988 en equips de 2 a 4 persones que hauran de comptar amb un líder. L'equip guanyador s'emporta, a més del reconeixement del concurs, una dotació econòmica de 1.000 euros, la invitació a Bulgària i la 50a reunió anual de la SNE, un diploma acreditatiu i la participació en el Programa de Mentoring 2024 de la Societat Nuclear Espanyola.

innova

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.