Una tecnologia per capturar energia de l'ambient guanya el premi Cleantech Camp

La tecnologia de l'empresa EnergIoT ha estat la guanyadora de la 2a edició del Cleantech Camp, un programa d'acceleració per impulsar start-ups relacionades amb l'energia neta a Espanya i Portugal. El lliurament de premis ha tingut lloc a Barcelona Activa i la decisió és resultat d'un procés de deliberació d'un jurat format per experts i inversors del sector de les tecnologies netes.

L'empresa EnergIoT ha rebut 20.000 € de premi, a més d'un conjunt serveis complementaris per impulsar els projectes que estan valorats en 10.000 euros. EnergIoT evitarà el manteniment associat a la càrrega o substitució de bateries a les xarxes sensoritzades, especialment quan hi ha un gran nombre de sensors de difícil accés, com pot ser en les línies elèctriques, xarxes de distribució de gas o generadors elèctrics.

Entre els projectes guardonats, X1WIND ha estat el segon finalista amb un premi de 10.000 € en metàl·lic i 6.000 € en serveis complementaris i es posiciona com una de les empreses verdes de l'any entre els participants d'Espanya i Portugal. L'empresa ha desenvolupat un sistema disruptiu per al mercat eòlic offshore, que consisteix en una plataforma flotant que redueix el 66% del pes dels sistemes actuals i facilita la instal·lació i el manteniment en alta mar sense necessitat d'utilitzar vaixells grua.

Finalment, el tercer finalista, Rated Power, ha rebut un premi de 5.000 € en metàl·lic i 4.000 € en serveis complementaris. El seu programari pvDesign és capaç de reduir el treball d'enginyeria i documentació necessària en el disseny de plantes solars fotovoltaiques passant d'1-2 setmanes a 5 minuts de treball. Actualment, ja tenen el primer client: el principal promotor de plantes fotovoltaiques d'Argentina.

La iniciativa Cleantech Camp, promoguda per InnoEnergy, Barcelona Activa, Cambra de Lisboa i patrocinada per Gas Natural Fenosa, té com a objectiu promoure la transferència tecnològica i l’emprenedoria en el camp de les energies netes en la Península Ibèrica.

Mikel Lasa, Director General d’InnoEnergy Iberia, va felicitar als guanyadors afirmant que “EnergIoT és una magnífica guanyadora d'un programa que ha reunit projectes de molt alt nivell i molt innovadors, i en el qual ha estat realment complicat decidir. Cleantech Camp és un trampolí per a grans idees de negoci del sector, que aporta molta visibilitat i incrementa les probabilitats d'èxit així com entrar als programes d'acceleració d’InnoEnergy”.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.