UniSCool, Premi Emprenedoria de la Fundació Caixa d'Enginyers

El sobreescalfament dels centres de processament de dades són un gran problema per moltes empreses tecnològiques i impliquen un risc pel medi ambient. La Fundació Caixa d'Enginyers ha atorgat la 10ª edició del Premi Emprenedoria a UniSCool, que té l'objectiu de reduir el consum elèctric dels centres de dades i alhora incrementar-ne la velocitat i fiabilitat del processament. UniSCool sorgeix a partir de la Universitat de Lleida i la Universitat de 2 Sherbrooke de Canadà. El que ofereix l'empresa és incrementar la capacitat de processament dels centres de dades per permetre el creixement d'aplicacions com 5G, RV o IA a partir d'un producte que elimina les restriccions tèrmiques. El projecte ha posat èmfasi en el baix consum energètic i l'alt rendiment de forma sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

El guanyador ha estat escollit per un grup d'experts que han valorat conceptes com la viabilitat i la solidesa establertes conforme el mercat, l'avantatge competitiu, l'equip i la possibilitat de generar valor a la societat. UniSCool ha rebut una dotació econòmica de 15.000 € per desenvolupar i potenciar el seu projecte. Ha estat creada per Montse Vilarrubí i Jérôme Barrau, investigadors de l'Escola Politècnica Superior de la UdL juntament amb Luc Fréchette de la Universitat de Sherbrooke i Ramón Jiménez, CEO de l'empresa. Jiménez ha declarat que l'empresa busca "convertir-se en la solució referent de refredament transversal als problemes tèrmics de centres de processament de dades, dispositius electrònics, plaques fotovoltaiques i vehicles elèctrics".

En aquesta edició del Premi Emprenedoria, la Fundació Caixa d'Enginyers ha incorporat un programa personalitzat d'acceleració amb l'objectiu de millorar els projectes empresarials dels finalistes: Oniria Therapeutics, Kreios Space, Clevergy, AirCO2, Mapsi, Jolt, Theker, Ecomagnet, Recobo i, la guanyadora, UniSCool. El programa ha finalitzat el mes de desembre passat i tots els projectes han rebut mentories personalitzades i formacions per Startups.

La 10ª edició del Premi ha posat èmfasi en projectes relacionats amb el desenvolupament sostenible, la tecnologia i la innovació, amb especial atenció a la indústria 4.0, l'energia sostenible, l'economia circular, l'alta tecnologia, i els sectors que es trobin dins els objectius de desenvolupament sostenible de les Nacions Unides."Amb aquest premi donem suport i impulsem el talent dels emprenedors que busquen dur a terme projectes innovadors en el 3 marc de la indústria 4.0 i el desenvolupament sostenible" afirma Iñaki Irisarri, responsable de la Fundació Caixa d'Enginyers. Des de la Fundació asseguren que centren les seves actuacions en accions relacionades amb la sostenibilitat i el medi ambient, el suport a les persones en risc d'exclusió social i el foment d'activitats de recerca que contribueixin a perfeccionar el món laboral i empresarial.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.