Vendes de 554 milions d'euros en el primer trimestre de Fluidra

L'empresa Fluidra, líder global en equipament i solucions connectades del sector de piscina i wellness, ha assolit unes vendes de 554 milions d'euros durant els tres primers mesos de l'any. Aquesta xifra comporta un 17% menys que les vendes del mateix període l'any 2022. Així i tot, les vendes ha estat millor de les previstes a causa dels increments de preus compensant parcialment els menors volums a la piscina residencial.

L'EBITDA (Earnings Before Interest Taxes Depreciation and Amortization) ha pujat a 121 milions d'euros, i ha reflectit una recuperació seqüencial del marge brut, a causa de l'augment de preus, i l'efecte de vendes més baixes. El control de costos va mitigar la inflació dels costos fixos. El benefici net es va situar a 41 milions d'euros.

Fluidra ha previst unes vendes entre 2.000 i 2.200 milions d'euros, un EBITDA entre 410 i 480 milions d'euros i un benefici de caixa net per acció entre 0,95 i 1,25 euros per acció per aquest 2023, mantenint les previsions.

Els ingressos, si parlem de zones geogràfiques, han disminuït un 17% en Amèrica del Nord, els del sud d'Europa un 14% i els de la resta del món, un 4%. Aquí a Europa, les vendes a la zona central i nord han disminuït un 36%. D'altra banda, per unitats de negoci la piscina comercial va créixer un 2%, gràcies al turisme, i la piscina residencial va baixar un 20%, afectats per una menor demanda, principalment degut a l'activitat de nova construcció i la reducció d'estoc.


El Programa de Simplificació


El progrés de la implementació del programa de Simplificació per impulsar el marge brut i reduir els costos fixos avança positivament. S'espera que aquest programa generi una millora de l'EBITDA de 100 milions d'euros pels tres anys vinents. S'espera que el 2023 les 300 iniciatives engegades en el marc del programa de Simplificació generin uns 24 milions d'euros. 

El president executiu de Fluidra, Eloi Planes, ha afirmat que els resultats del trimestre han estat "en línia amb les expectatives". La companyia ha assegurat que la seva estratègia i execució estan recolzades en la solidesa financera i en els resultats al llarg de tot el cicle. D'aquesta manera busquen reforçar el seu lideratge mundial en un sector en creixement estructural. "Estic segur que estem fent els passos adequats per reforçar el nostre negoci a llarg termini" ha afegit Planes.

El contingut d'aquest camp es manté privat i no es mostrarà públicament.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.